Снимка: Петел, архивИран и Пакистан се договориха да проведат съвместни

...
Снимка: Петел, архивИран и Пакистан се договориха да проведат съвместни
Коментари Харесай

Иран и Пакистан ще правят общи военноморски учения

Снимка: Петел, списък

Иран и Пакистан се договориха да проведат взаимни военноморски учения в бъдеще. Това съобщи началникът на Генералния щаб на иранските въоръжени сили Мохамад Багери.

" Постигнахме съглашения, в това число и за провеждането на взаимни военноморски учения в териториалните води на Пакистан и Иран ", съобщи пред ИРНА Мохамад Багери.

Началникът на Генералния щаб сподели още, че пакистанският флот ще участва на взаимните учения на китайския, съветския и иранския флот, които са планувани за края на 2021 година и началото на 2022 година

Според Багери " участието на Иран в Шанхайската организация за съдействие (ШОС) сигурно ще укрепи връзките на Техеран с Исламабад и други страни в организацията ".

В средата на октомври Багери посети четиридневно посещаване в Пакистан, по време на което организира диалози с редица локални авторитетни политици и военни.

На 17 септември участниците в срещата на върха на ШОС, която се организира в Душанбе, подписаха документ за съдействие, който предлага началото на процеса на приемане на Иран в организацията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР