Снимка: Петел, архивБерое изкопчи много мъчна победа в неособено красив

...
Снимка: Петел, архивБерое изкопчи много мъчна победа в неособено красив
Коментари Харесай

Малко не достигна на Черно море Тича да победи Берое

Снимка: Петел, списък

Берое изкопчи доста мъчна победа в неособено хубав мач против Черно море Тича във Варна с 80:76, оповестява BGbasket.

Успехът бе значим за старозагорци в борбата за четвъртото място в НБЛ, която продължава.

Черно море от своя страна изигра следващ мач, в който можеше да завоюва до последно, само че малко не доближи на варненци, които остават твърдо последни в класирането.

Берое още веднъж бе без Ники Стоянов и Станислав Ваклинов, както и без Джими Гавин, а Черно море без Александър Милов и Пламен Алексиев, само че в игра се завърна Мартин Коцев.

Черно море стартира и този мач по-добре от противника, като поведе в резултата, а Берое на противоположния полюс бе доста безсистемен и разконцентриран на старта.

Александър Стойков вкара първите 10 точки за варненци, преди Берое да навакса по-голяма част от изоставането си. Въпреки това първите минути бяха доста измъчени и слаборезултатни, без тимовете да ползват изключително нападателна отбрана.

Въпреки че води с до 7 точки през първата част, Черно море имаше единствено една преднина на края ѝ - 20:19.

Кей Джей Фейгън продъжи положителните си изяви за Берое и на старта на втората част даде за първи път преднина на гостите в този дуел.

Американският гард вкара три следващи тройки в първите две минути от четвъртината, а старозагорци се възползваха чудесно от стреснатия си съперник, с цел да вземат от страна задатък от 7. Разликата продължи да пораства и в средата на втория интервал към този момент бе двуцифрена след мощна офанзива на Берое и доста бездейност в отбраната на домакините.

Черно море не можеше и да вкара, като за пет минути осъществя 1 точка и по този начин разликата подгони бързо 20.

Берое върна жеста и от своя страна не осъществя панер в последните близо четири минути от полувремето и по този начин дистанцията падна до 12 - 32:44.
Фейгън бе вкарал 18 до почивката, а за варненци Боянов имаше 13.

Второто полувреме скоростно върна интригата със серия от 14-0 за Черно море за три минути и половина, което направи нов поврат на резултата.
Берое обаче продължи с тройките, с цел да си върне водачеството малко след средата на третия интервал. Играта потегли панер за панер, преди още веднъж в последните две минути от частта резултатността да падне внезапно. В тях падна една-единствена точка, а Черно море бе единствено с две обратно на старта на финалната десетка - 54:56, откакто навакса 18 пасив от втората четвърт.

Нещата за Берое обаче не изглеждаха доста добре, защото с по 4 фаула към този момент бяха Павел Маринов, Симеон Илиев и Костадин Лазаров.

И четвъртата част не бе по никакъв начин добра за гостите, които нямаха панер от игра 5 минути и половина, в които Черно море се възползва по най-хубавия метод и не просто поведе, а дръпна с цели 12 напред.

Берое не се отхвърли да търси своето и за следващ път в мача имаше серия - този път тяхна от 12-0. Резултатът бе подравнен до 73:73, с 90 секунди до сирената.

Александър Стойков изведе отново Черно море напред с тройка, а Кейлъб Бишъп върна две точки за старозагорци.

В решаващите последни моменти юношите Михаил Комбаков и Дамян Минков означиха решаващи наказателни удари, с които в последна сметка донесоха и успеха на Берое, до момента в който Черно море сгреши в заключителните си 2 офанзиви.

Фейгън вкара 28 за Берое, 13 добави Седариан Райнс, Дамян Минков - 11 с 8 битки.

За Черно море Георги Боянов приключи с 29 точки и 11 битки, 18 вкара Александър Стойков и 10 с 14 битки - Терънс Томпсън.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР