Снимка: Петел, архивПътна полиция започва нова акция на пътя. Причината

...
Снимка: Петел, архивПътна полиция започва нова акция на пътя. Причината
Коментари Харесай

Пътна полиция започва нова акция на пътя от утре до 14 април

Снимка: Петел, списък

" Пътна полиция " стартира нова акция на пътя. Причината е, че мотосезонът стартира на следващия ден. В тази връзка КАТ стартира да следи мотористите за превишена скорост и за вярно разположение на регистрационните номера, оповестява Българска национална телевизия.

Само от началото на годината случаите с мотоциклетисти са предизвикали гибелта на двама души. Именно поради това " Пътна полиция " от на следващия ден до 14 април организира акция като фокус ще бъдат точно мотористите.

От " Пътна полиция " прецизираха, че техните патрули ще бъдат ситуирани по обичаните направления на мотоциклетистите, с цел да може те да имат едно на разум когато карат. Дадоха и образец - предходната година моторист е засечен да кара по извънградски път с над 230 км/ч, след което той е бил санкциониран.

Фокус ще бъде и правоспособността на мотоциклетистите. Сериозни санкции има и за нередовност на регистрационните номера.

" Ще се следи главно за притежаваната дееспособност, дали имат удостоверение за категорията, която ръководят. Наличието на регистрационни табели - дали са поставани на обозначените за това места. Санкциите за това са доста съществени. За табела, която не е на обозначеното място, е планувано наказване до 6 месеца без право да се ръководи МПС. Глобата е 300 лева ", сподели основен контрольор Лъчезар Близнаков от " Пътна полиция ".

През 2020 година случаите с мотористи са 501, ранените са над 390.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР