снимка: Петел“Алеята в Морската градина покрай бул. Княз Борис I

...
снимка: Петел“Алеята в Морската градина покрай бул. Княз Борис I
Коментари Харесай

Внимание, пешеходци! Алея в Морската градина стана трасе за велосипедисти, пресичайте внимателно

снимка: „ Петел “

Алеята в Морската градина около бул. „ Княз Борис I ” към този момент е маркирана като велоалея. Това видя кореспондент на „ Петел “. Нововъведението е част от ограниченията, планувани в проекта за ремонт и възобновяване на парка.

Промяната на предназначението на алеята е направено по искане на гражданското съдружие „ Варна диша “, оповестиха Община Варна още в края на предходната година. Новата велоалея е от ИУ до Зоопарка. При всички случаи, смяната на предназначението на трасето ще зарадва колоездачите, изключително тези, които обичат да въртят по-енергично педалите и да се движат с по-висока скорост.

Дали обаче решението е удачно за пешеходците, занапред ще се разбере. Големият проблем е, че всички пешеходни подлези към Морската градина излизат навръх това трасе и влизащите през тях в парка би трябвало да са изключително деликатни да не бъдат блъснати от някой засилен колоездач.

Припомняме, че ремонтите в Морската гардина, които не престават, са на стойност към 2, 5 млн. лв., а техен реализатор е компания „ Хидрострой “. Един от към този момент изпълнените обекти е новото мостче на желанията в алпинеума. В момента тече интензивно възобновяване на розариума сред Пантеона и Зоопарка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР