Снимка: Олег Попов, NOVA Лидерът на БСП Корнелия Нинова оттегли

...
Снимка: Олег Попов, NOVA Лидерът на БСП Корнелия Нинова оттегли
Коментари Харесай

Корнелия Нинова оттегли оставката си


Снимка: Олег Попов, NOVA

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отдръпна оставката си на 49-ия Конгрес на партията. Именно това беше и главната тематика, която делегатите трябваше да обсъдят на форума в неделя.

До лидерската рецесия се стигна след загубата на евроизборите, когато Нинова се отдръпна, а вътрешната съпротива изиска промени в партийния правилник.

Конгресът стартира работа в зала 1 на НДК с болшинство от 661 присъстващи делегати от общо 780 регистрирани, оповестява БГНЕС. По решение на управлението от конгреса съвещанието се води от Деница Златева и Янаки Стоилов.

Делегати предложиха да се одобри точка за отдръпване на оставката на Корнелия Нинова, защото липсват справедливи аргументи за избор на нов избор - партията няма подготвеност за това, а и голямото болшинство от членове на партията харесвали точно Нинова. Делегати на форума настояха изборът на управителни органи да бъде посредством директен избор.

„ Преди три години ме избрахте за ръководител с стратегия, в която има ясно пет написани задължения: 3 за Българска социалистическа партия и 2 за България. За партията – предложих пренасяне на тежестта от централната партия към общинските структури и увеличение на дотацията за тях. Променихме устава по този начин, че всеки член на партията да избира ръководител. Увеличихме финансирането на структурите два пъти, с цел да можете да работите умерено. Отменихме организационните препоръки, които ви сменяха управленията принудително. Отворихме партията за млади и готови хора, които да са мост – 13 депутати имаме до 40 година, 46 от депутатите за първи път са такива “. С тези думи Нинова се към делегатите на Конгреса.

„ Точките, които дадох обещание с грижа за България: През 2016 година, когато ме избрахте, заявих, че държавното управление на Бойко Борисов води страната към злополука и дадох обещание да сме съпротива – изпълних го. Отказахме сделки за власт и пари. Ангажирах се пред вас да създадем проект за развиване на страната и изваждането й от рецесията – изготвихме Визия за България след над 500 срещи с специалисти от цяла България “, заяви още Нинова.

Очаква се конгресът да протече при следния дневен ред:

1. Политически отчет на Народно събрание на Българска социалистическа партия с доклади за резултатите от извършените на 26 май 2019 година избори за членове на Европейския парламент и за дилемите на Българска социалистическа партия за присъединяване в идните избори за локална власт.

2. Констатация за преустановяване на мандата на ръководителя на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

3. Стартиране на акция за директен вътрешнопартиен избор на ръководител на Българска социалистическа партия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР