Снимка: Официален сайт на ЛевскиОбщо събрание на акционерите на футболен

...
Снимка: Официален сайт на ЛевскиОбщо събрание на акционерите на футболен
Коментари Харесай

Общо събрание на Левски ще има, но не извънредно

Снимка: Официален уебсайт на Левски

Общо заседание на акционерите на футболен клуб " Левски " ще се състои, а точната дата ще бъде оповестена при започване на месец юли. 

На формалния си уебсайт " сините " оповестиха, че не става дума за изключително събитие, както желаеха от Тръст " Синя България " - собственик на 10% от акциите на клуба. Ръководството на " Левски " е изрично, че има належащи въпроси за решение, поради тежката обстановка, в която е клуба от началото на 2020 година

От Тръст " Синя България " обявиха, че желаят акционерите да се съберат и да вземат решение за избиране на нов Надзорен съвет, предава bTV. В момента в него са мажоритарният притежател Наско Сираков, Константин Папазов и Петър Ганев.

" Левскари,

Бихме желали да Ви осведомяваме, че полемиката измежду членовете на Надзорния и Управителния съвет на „ ПФК Левски “ за точната дата, на която да се свика Общо заседание на акционерите на сдружението, се организира към този момент повече от седмица. Събранието няма да бъде изключително, то е належащо по ред аргументи и ще бъде свикано с решение на Управителния съвет и утвърден от него дневен ред. Поради разнообразни задължения на членове на УС съвещанието, на което ще се дефинира дата за Общо заседание, ще се организира при започване на месец юли и Вие ще бъдете неотложно известени за взетите решения.

От управлението ", написа в позицията на " Левски ".

" Сините " са в тежка финансова рецесия от началото на 2020 година, когато поддръжката си за " Левски " отдръпна главният спонсор - компания за лотарийни игри, благосъстоятелност на предприемача с няколко обвинявания от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава тимът се устоя най-вече с дарения от почитатели.

Мистерията към кандидат-инвеститорът Джо Диксън остава. За 31-годишния британец се знае, че е бил на несполучливи проби в ЦСКА като футболист, ръководи две регистрирани във Англия компании със скромни активи и е основен акционер в осмодивизионния британски клуб " Стейнс Таун ".

Той съобщи, че желае да вложи 250 млн. лв. в клуба, като в проектите му попада и реорганизация на стадион " Георги Аспарухов ", на мястото на който ще бъде построено ново спортно оборудване и търговски център.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР