Снимка община РазлогНад 150 работни места обявиха хотелиери и ресторантьори

...
Снимка община РазлогНад 150 работни места обявиха хотелиери и ресторантьори
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори обявиха над 150 работни места на трудова борса в Разлог

Снимка община Разлог

Над 150 работни места оповестиха хотелиери и ресторантьори на специализирана трудова борса в Разлог. 12 представители на хотели и заведения за хранене от Банско и района се срещнаха с искащи да работят в областта на туризма в читалището в Разлог.

Специализираната трудова борса се провежда за дванайсета поредна година, като обичайно това се прави преди началото на зимния сезон, съобщи Станислава Поповска, шеф на Регионалната работа по заетостта в Благоевград, представена от Българска телеграфна агенция.

" Трудовите тържища са медиатор сред търсещите работа и работодателите, като на тях хората имат опция да се срещнат на място с няколко работодатели ", уточни Поповска. " В тях могат да вземат участие както хора, регистрирани в бюрата по труда, по този начин и безработни, само че нерегистрирани, а също и работещи, които желаят да намерят нова работа ".

Освен оповестените на самата борса свободни позиции, в Бюрото по труда в Разлог има още повече от 100, още веднъж в областта на туризма. Интерес към днешната борса демонстрираха с изключение на хора в дейна възраст, и пенсионери, които споделиха, че имат огромен опит в региона на хотелиерството и ресторантьорството, а сезонната работа дава опция за спомагателен приход към пенсиите. Сред кандидатстващите за работа имаше хора от по-малките обитаеми места. Те описаха, че работа в района има, само че проблем е превозът.

Хотелиерите показват, че с годините става все по-трудно да намерят фрагменти. Предлаганите заплати са 700-800 лв. за камериерки, като заплащането за бармани, сервитьори и готвачи е по-високо. Много от тях оферират и превоз от и до работното място. Въпреки това намирането на квалифицирани чиновници е мъчно, описаха хотелиери от района. Трудовата борса е първична среща на търсещите работа и работодателите. Често хотелиери и ресторантьори отсяват след това претендентите. Работата в дейния зимен сезон стартира през ноември или при започване на декември.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР