Снимка: Николай Хаджигенов, фейсбук ГЕРБ и Борисов са 12 години на власт,

...
Снимка: Николай Хаджигенов, фейсбук ГЕРБ и Борисов са 12 години на власт,
Коментари Харесай

Хаджигенов: ГЕРБ и Борисов са 12 години на власт, те не само разполагат с милиарди, но държат хора навсякъде

Снимка: Николай Хаджигенов, фейсбук 

ГЕРБ и Борисов са 12 години на власт, те освен разполагат с милиарди, само че държат хора на всички места.

Ако дребните опозиционни партии съумеят да сформират държавно управление, вероятността от неуспех не е огромна, само че в случай че не съумеят, предварителни избори в този момент ще бъдат съвсем сигурен неуспех и под някаква форма ще върнат статуквото на власт

Това сподели в изявление за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ Николай Хаджигенов, определен за народен представител от Коалицията „ Изправи се! Мутри вън! “.

„ Основната причина, заради която направихме тази странна и към момента неразбираема коалиция, кардинално невъзможна по условия, беше тази. Ние се събрахме безусловно разнообразни хора, с разнообразни хрумвания, с разнообразни идеологии и метод на мислене, обединихме ги в името на една обща цел. Това, което направихме на площада, в много по-малък мащаб го направихме в обединението. Сега се опитваме да го създадем в опозиционните партии, които до оня ден бяхме извънпарламентарни. Надявам се да се сработим, тъй като нямаме различен избор. В противоположен случай Борисов продължава да язди белия кон, в неговия случай черна джипка. Както виждате, той не е излязъл от предизборна акция, продължава да живее с концепцията, че ръководи и се готви за нови избори “, коментира той.

По думите на юрист Хаджигенов заблуда е, че служебно държавно управление ще махне шефове на Регионална дирекция на вътрешните работи и РПУ -та в страната и всичко ще стане по този начин, както би трябвало.

„ ГЕРБ и Борисов са 12 години на власт, те освен разполагат с милиарди, само че държат хора на всички места. Опозицията не може да си разреши неточности, всяка една наша неточност е в интерес на Борисов и ГЕРБ, без значение от какъв вид е “, акцентира той.

Според Николай Хаджигенов масовият българин не е виждал същинска народна власт.

„ Едноличното управление не е народна власт. Демокрация е разнообразни хора с разнообразни хрумвания в името на една обща цел да намерят общо решение и да го поддържат. Всичко останало е тирания или еднолично управление. Сега е моментът, в който би трябвало да се обединим, другояче ще загубим всичко. Крайно време е ние, българите, да пораснем интелектуално и да разберем, че демокрацията не е това, което ни се желае, а това което би трябвало “, каза още той и добави, че обединяването би трябвало да продължи.

Няма вероятност ГЕРБ да сформира държавно управление, разяснява Хаджигенов. След това думата ще имат хората на Слави Трифонов. Ако те решат да откажат, президентът би трябвало да връчи третия мандат на някоя от опозиционните сили, акцентира юристът.

„ Сега имаме историческа опция, дребните партии опозиционните партии, които сме настроени релативно коренно в частта да създадем промени, които не сме създали през последните 30 години. В името на тази обща цел можем да се съберем и да го създадем, та даже и единствено за една година. За тази една година можем да създадем изборите оптимално почтени, транспарантни и електронни за всички, да премахнем Гешев и да имаме същинска прокуратура. Следващата една година, без значение дали ще има избори, няма да има значение, тогава ще имаме същинско национално посланичество “, добави той.

Хората всеобща преглеждат властта като чиния с леща, а всъщност политиката е опция да направиш нещо свястно за всички, добави адвокат Николай Хаджигенов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР