Снимка НБКСРСЗаместник-председателят на Националното бюро за контрол на специални разузнавателни

...
Снимка НБКСРСЗаместник-председателят на Националното бюро за контрол на специални разузнавателни
Коментари Харесай

Илко Желязков е подал молба да бъде освободен от поста си в НБКСРС

Снимка НБКСРС

Заместник-председателят на Националното бюро за надзор на специфични разследващи средства Илко Желязков е подал молба да бъде освободен от поста си по лично предпочитание. Това потвърдиха от пресцентъра на Народното събрание, представени от " Свободна Европа ".

Илко Желязков е един от тримата глобени от Съединени американски щати по закона " Магнитски ". На 2 юни Съединени американски щати оповестиха, че Желязков, Делян Пеевски и Васил Божков влизат в черния лист на Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) към министерството на финансите на Съединени американски щати.

Санкциите по американския закон „ Магнитски “ плануват блокиране на активите на осъдените в американски банки и под контрола на американски лица. Мерките засягат опцията на глобените да развиват бизнес на западните пазари.

Молбата за овакантяване на Илко Желязков е подадена на 14 юни.

Желязков е глобен от Съединени американски щати като доближен на някогашния народен представител от Движение за права и свободи и медиен предприемач Делян Пеевски. Той е считан за " подставено лице " на Пеевски в скица за подкупи и търговия с въздействие.

„ Пеевски употребявал Желязков за реализирането на скица за подкупи, засягаща български документи за престояване за задгранични жители, както и за подкупването на държавни чиновници посредством разнообразни средства в подмяна на информация и преданост от тяхна страна “, разяснява известие на американските управляващи по отношение на аргументите за налагането на глобите.

Желязков беше излъчен от Движение за права и свободи и определен от Народното събрание с гласовете на ГЕРБ за поста на заместник-председател на Бюрото за надзор на СРС.

Кариерата на Желязков минава през специфичните служби на страната – ДАНС и ДАТО. Според обява на вестник “Капитал ” Желязков е прочут като “лейтенантът на Пеевски ” в енергетиката.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР