Снимка-Национален военноисторически музейВ националният военноисторически музей посетителите имат възможност да

...
Снимка-Национален военноисторически музейВ националният военноисторически музей посетителите имат възможност да
Коментари Харесай

Специално изложение в НВИМ за празника

Снимка-Национален военноисторически музей

В националният военноисторически музей посетителите имат опция да прегледат реликви от Руско-турската война - представители на полевата и обсадната артилерия през днешния ден.

На националния празник ще работи единствено външната експозиция на Музея от 10 до 17 часа.

Сред експонатите, съхранили загатна отпреди 143 години, са 10,67-мм картечница " Гатлинг ", М 1871, 9-фунтово нескорострелно стоманено оръдие " Круп ", М 1867/1877, 87-мм нескорострелно бронзово оръдие, М 1876 и други.

Наред с тях във външната експозиция на Музея са показани и още над 270 мостри от артилерийско въоръжение, бронетанкова, авиационна, военноморска, ракетна и инженерна техника.

Специално готови аудио станции ще срещат посетителите с любопитни обстоятелства от историята на реликвите, съхранявани в НВИМ - знаци на устрема на българския народ към независимост и самостоятелност. Любителите на историята ще имат опция да гледат филми, отдадени на пътя към извоюване свободата на България.

Достъпът до експозициите на НВИМ се прави при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения, включително разстояние сред посетителите и носене на защитни маски в закритите пространства.

Филиалите на НВИМ - Парк-музей " Владислав Варненчик " и Военноморски музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово също ще работят с нормалното си работно време и входни такси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР