Снимка на ислямиста, убил френския учител Самюел Пати и аудиозапис,

...
Снимка на ислямиста, убил френския учител Самюел Пати и аудиозапис,
Коментари Харесай

Откриха в телефона на нападателя от Ница снимка на убиеца на учителя

Снимка на ислямиста, умъртвил френския преподавател Самюел Пати и аудиозапис, на който Франция е наречена "държава на неверници ", са открити в телефона на причинителя на офанзивата на 29 октомври в Ница, при която бяха убити трима души, заяви през днешния ден френската национална прокуратура за битка с тероризма, представена от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

В телефона на тунизиеца Брахим Ауисауи, който беше ранен с няколко патрона от полицията и още не е несъмнено дали ще оживее, има също по този начин фотоси, свързани с групировката "Ислямска страна ", добави.

Прокуратурата стартира досъдебно произвеждане за убийства и опит за убийства по отношение на терористична организация. Тя акцентира, че на тази фаза от следствието не са открити оперативни контакти на лицето, които да са улеснили прекосяването му към деяние.

Държавното обвиняване показва, че следствието би трябвало да се опита да откри дали причинителят се е възползвал от някаква поддръжка за незаконното си действие, без значение дали във Франция, в Италия или в Тунис.

Роденият през март 1999 година нападател, който даде позитивна проба за ковид, е в болница в Парижка област и съвсем не може да приказва, сподели още прокуратурата.

Разследващите, които откриха в телефона на Брахим Ауисауи фотография на Абдула Анзоров - чеченецът, обезглавил Самюел Пати на 16 октомври в предградие на френската столица, - съумели да проследят неговото напредване от заминаването му от Тунис с лодка на 19 септември.

На идващия ден Ауисауи идва на италианския остров Лампедуза и е подложен под карантина на плавателния съд до 9 октомври. Тогава той слиза на сушата в Бари и незабавно получава предписание да напусне територията на Италия. След това тунизиецът прекарва 14 дни в Сицилия - сред 12 и 26 октомври, преди да отиде в Рим сутринта на 27-и, а същата вечер идва в Ница.

Два дни по-късно Ауисауи умъртви с нож две богомолки и клисаря в базиликата "Нотр Дам ", преди да бъде тежко ранен от полицията.

Това е третото нахлуване във Франция след повторното издание при започване на септември на карикатури на пророка Мохамед от френския язвителен седмичник "Шарли ебдо ", отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР