Снимка на хиляди неизползвани автомобили, паркирани в пустинята Мохаве, беше

...
Снимка на хиляди неизползвани автомобили, паркирани в пустинята Мохаве, беше
Коментари Харесай

Българин взе голямата награда на годишния конкурс на National Geographic

Снимка на хиляди неизползвани коли, паркирани в пустинята Мохаве, беше определена за притежател на огромната премия на състезанието на списание National Geographic за 2018 година Фотографията е озаглавена Нереално и неин създател е българинът Ясен Тодоров, който от години живее в Съединени американски щати, заяви National Geographic в края на предходната седмица.

Цигуларят Ясен Тодоров от близо 20 години развива пристрастеност към небето. Днес той е летателен инструктор. Започва да се занимава с снимка, тъй като желае да показа пристрастеността си със света изпод. Наградената фотография от състезанието на National Geographic е по едно и също време красива и ангажирана с околната среда. Тя също по този начин носи на българина 5000 $.

В деня на снимането на наградената снимка Тодоров знаел, че изпепеляващата калифорнийска горещина ще бъде предизвикателство за неговия дребен аероплан Пайпър Уориър от 1976 година Българинът постоянно е летял в местността и е бил наясно, че локалното летище се употребява за запазване на остарели самолети, които биват употребявани за скрап или за аварийни елементи.

След експлоадирането на абсурда с данните за нездравословните излъчвания от колите на Фолксваген в Съединени американски щати големите необятни пространства към летището се трансформират в гробище за коли. Когато чул за този случай, Ясен Тодоров бил изумен от размера на историята - той желал самичък да види защо става дума.

Това, което съумял да улови с обектива си, било удивително. Хиляди коли, създадени от Фолксваген и от Ауди от 2009 до 2015 година, стояли захвърлени посред пустинята Мохаве.

"С фрагменти като този се надявам да станем по-съзнателни и виновни към красивата си планета ", споделя Тодоров.

Видео ТУК!

Източник: dnevnik.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР