Снимка: МВРОсем от общо 18-те обвинени от Специализираната прокуратура за

...
Снимка: МВРОсем от общо 18-те обвинени от Специализираната прокуратура за
Коментари Харесай

Извънредна новина за Фирмата, подготвяла убийства срещу магистрати

Снимка: Министерство на вътрешните работи

Осем от общо 18-те упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на опиати, силови дейности и мерки за покушения над прокурори, се признаха за отговорни и желаеха съглашения с обвиняването, приемайки ефикасни санкции.

Това оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване, представена от Блиц.

Така, четири години „ Лишаване от независимост “ получи единият от уредниците и ръководителите на групата – Петко Стоянов.

Останалите, признали присъединяване си в незаконната конструкция (наричана от самите участници " Фирмата " ), получиха надлежно: 3 години и 6 месеца затвор за един от тях, двама – по 3 години, а останалите – 2 година и 10 месеца, 2 година и 6 месеца, 2 години, 1 година и 6 месеца. Наложените санкции са дефинитивни и към този момент са приведени в осъществяване.

Петко Стоянов остава обвиняем по делото в Специализирания углавен съд по едно обвиняване – отхвърля да признае присъединяване си в мерки за ликвидиране на двама прокурори от Специализираната прокуратура и чиновник на Министерство на вътрешните работи, за което е упрекнат дружно с другия началник на групата Иван Йосифов и неговата „ дясната ръка “ Стефан Гевгелийски.

Освен против Стоянов, делото в Специализирания углавен съд ще продължи против останалите 10 лица, упрекнати за присъединяване в незаконното съдружие и за разнообразни вторични закононарушения.

Групата на Стоянов и Йосифов бе обезвредена на 27 юни 2018 година Събраните доказателства демонстрираха, че тя е работила от началото на същата година, като задачата й е била произвеждане, преправка, придобиване, държане и разпространяване на наркотични субстанции и прекурсори. Предлагала е цялата гама от опиати – марихуана, амфетамин, кокаин, хероин и екстази, като част от тях е произвеждала сама. Не след дълго се формирала и крайната й цел – да завладее наркопазара в София и да реализира огромни облаги.

За задачата били привлечени хора, които като да доставят наркотични субстанции на едро, да работят като „ дилъри “ на групата, да транспортират „ стоката “ до крайни клиенти, да правят силови и наказателни дейности над съперници и нелоялни сътрудници, както и други лица, които са спънка за активността – в това число чиновници на Министерство на вътрешните работи и магистрати.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР