Снимка: МВР Митничари откриха хероин за 1 милион лева укрит

...
Снимка: МВР Митничари откриха хероин за 1 милион лева укрит
Коментари Харесай

Хероин за близо 1 млн. лв. хванаха на Капитан Андреево


Снимка: Министерство на вътрешните работи

Митничари откриха хероин за 1 милион лв. укрит в една автомобилна гума. Пратката от над 19 кг беше хваната от митничарите на Капитан Андреево преди по-малко от 24 часа.

В пет сутринта от Турция на Капитан Андреево влиза лека кола с турска регистрация. Шофира 45-годишен мъж с двойно поданство – сръбско и турско, който постоянно пътува и съвсем постоянно самичък.

На плаца ежедневно се ревизират стотици коли и единствено набитото око на митничаря може да реши, коя кола тъкмо да бъде отделена за щателна инспекция.

В случая държанието на водача се оказва съмнително. „ Впечатление на служителя е направило, че идва в ранните часове на деня, придвижва извънредно доста малко багаж, пътува за трета страна, не да идва на територията на Република България”, изясни Райчо Соколов – чиновник в митническия пункт.

 Снимка: Министерство на вътрешните работи

При инспекцията митничарите откриват в аварийна гума в багажника на колата 20 пакета с хероин, предопределени за сръбския пазар.

„ Извън разпита е признал, че е знаел за наркотичното вещество, което му е било предадено от друго, известно му лице в Турция, като му е дадено заплащане от 2500 евро”, заяви Павел Жеков – наблюдаващ прокурор в Окръжна прокуратура – Хасково.

Трафикантът е арестуван за 72 часа, с обвиняване за контрабанда на опиати, за което законът планува до 20 години затвор. При 11 опита за контрабанда през граничния пункт тази година, арестуваният накротик е близо звук.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР