снимка МВнРУтре министърът на външните работи Екатерина Захариева ще участва

...
снимка МВнРУтре министърът на външните работи Екатерина Захариева ще участва
Коментари Харесай

Захариева отива в Брюксел

снимка Министерство на външните работи

Утре министърът на външните работи Екатерина Захариева ще взе участие в Съвета " Външни работи ", който ще организира първото си съвещание за тази година в Брюксел, съобщиха от държавното ведомство, представено от вести.бг.

 

В подтекста на задачите на Европейски Съюз за водеща роля в световен мащаб в битката с климатичните промени европейските външни министри ще обсъдят подготовката на Конференцията по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменението на климата (СОР26) в Глазгоу през ноември тази година.

Министрите ще приветстват връщането на Съединени американски щати към Парижкото съглашение по климата и ще одобряват изводи по тематиката за климатичната и енергийна дипломация.

В рамките на СВнР е очакван и видеоконферентен диалог с министъра на външните работи на Япония Тошимицу Мотеги с фокус върху съдействието сред Европейски Съюз и Япония в района на Индийския и Тихия океан. Тема на СВнР е и съдействието след Брекзит с Англия в региона на външната политика и сигурността.

Сред настоящите въпроси в дневния ред на съвещанието са карцерът на съветския опозиционен политик Алексей Навални и Стратегията на Европейски Съюз за шерване на ваксини против ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР