Снимка: Министерство на туризмаПо време на срещата си с Марияна

...
Снимка: Министерство на туризмаПо време на срещата си с Марияна
Коментари Харесай

Посланикът на Гърция: България е последната държава, с която ще си затворим границите

Снимка: Министерство на туризма

По време на срещата си с Марияна Николова посланикът на Гърция у нас направи изказване, което демонстрира положителното отношение на държавата му към България в изискванията на пандемията от коронавирус.

И за България, и за Гърция туризмът има фундаментално значение, като имам вяра, че ние не сме съперници, а сътрудници, работещи за неговото развиване. Мога да кажа това с чиста съвест, тъй като всеки от нас може да бъде удовлетворен от салдото сред визитите на туристи от двете страни на границата. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с гръцкия дипломат у нас Димитриос Хронопулос.

Министър Николова посочи, че двустранните връзки сред България и Гърция са прелестен образец за взаимоотношение в района на Балканите и Югоизточна Европа. И добави, че годишно по милион и половина български и гръцки жители пресичат държавните лимити, употребявайки осъвременената инфраструктура и отличните благоприятни условия за туризъм.

Новият непредвиден и подъл противник ни принуждава да работим доста по-интензивно, с цел да поддържаме туристическата си промишленост, разяснява министър Николова, написа Novini.bg.

Тя обясни още, че България разчита извънредно доста на мощния и явен глас на Гърция в Европейски Съюз в битката за привличане на повече запаси за туризма.

България ще е последната страна, с която ще си затворим границите, мога да Ви уверя в това, съобщи Н. прочие Хронопулос и добави, че страната ни е коридорът за Гърция към Северна Европа.

По думите му органичаване на пътуванията би се наложило, в случай че има доста тежка епидемиологична конюнктура, която да постанова затваряне за опазване на здравето на хората. Според него е значимо да има бистрота при оповестяването на данните за позитивно заболелите от COVID-19 - по този начин, в случай че има проблеми, ще можем да ги преодоляваме дружно.

Димитриос Хронопулос уточни още, че в негово лице страната ни има благонадежден сътрудник за връзка и връзка с Атина и съобщи, че посолството ще спомага при нужда за напредване на всевъзможни информация, за поддържане на позитивна връзка сред двете страни.

В рамките на работната среща бе разисквано и провеждането на видеоразговор сред министър Марияна Николова и гръцкия министър на туризма Хари Теохарис във допустимо най-кратки периоди за да бъде разисквана настоящата обстановка в бранша и набелязани начинания, с които да подпомогнем развиването на туризма в двете страни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР