снимка: Live.Varna.bgНова наредба за пътуване в обществения транспорт на община

...
снимка: Live.Varna.bgНова наредба за пътуване в обществения транспорт на община
Коментари Харесай

За 4 лева ще можем да се возим цял ден в градския транспорт на Варна, глобата за пътник без билет става от 30 до 50 лева

снимка: Live.Varna.bg

Нова разпоредба за пътешестване в публичния превоз на община Варна планува нови билети, с които пасажерите ще могат да ги употребяват в рамките надлежно на 90 и 120 минути с безграничен брой прикачвания по всички линии. Предвижда се против сумата от 4 лева жителите и гостите на града ще могат през целия ден да се возят в градския превоз. Наредбата беше разисквана от общинската транспортна комисия и следва да бъде гласувана на сесия на Общински съвет – Варна.

Каква ще е цената на новите билети за градския превоз във Варна ще се взема решение в друга комисия - „ Финанси и бюджет “, оповестиха от пресслужбата на съвета.

Билетите и картите към този момент ще се два типа - на книжен притежател и електронни. Те ще могат да се купят от машините за продажба на билети в транспортното средство и отвън него (по спирките), както и от пунктовете за продажба и зареждане на карти и от разпространители по контракт с Община Варна.

В случаите на неработеща машина за продажба на билети в автобуса/тролейбуса водачът ще издава така наречен ексклузивен билет за пътешестване (системен бон). На документа ще има посочено времетраене, през което ще са позволени неограничени прекачвания на други транспортни средства.

Предвижда се санкцията за неточен пасажер, която в този момент е 3 лева, да стане 30 лева Контрольор ще му издава билет с годност 60 минути, като през този интервал той ще има право на неограничени прекачвания. Ако пасажерът откаже да си купи подобен билет, той  ще би трябвало да слезе на идната спирка и длъжностно лице ще му сформира акт за определяне на административно нарушаване. Глобата в този случай ще е 50 лева, е заложено още в проектодокумента.

В новата разпоредба са регламентирани и изискванията за пътешестване в градския превоз. Всеки пасажер има право да транспортира гратис до 2 броя ръчен багаж, в това число музикални принадлежности, като сборът на трите измерения за всеки от тях не би трябвало да надвишава 140 см. Багаж с по-големи размери или над допустимия брой се таксува като свръхбагаж поотделно с билет.

Домашните любимци ще могат да пътуват гратис единствено в случай че са сложени в клетка с размери до позволените за безвреден транспорт на ръчен багаж и при изискване, че не съставляват опасност за останалите пасажери. По предложение на ръководителя на транспортната комисия Венцислав Сивов бе признато кучета, регистрирани според условията на Наредбата на Общински съвет – Варна за публичния ред, да имат право с билет да пътуват в публичния превоз. Собственикът ще би трябвало да го води любимеца си на пай, неразтеглив мотив и с намордник и да носи със себе си регистрационните му документи. Безплатно ще могат да се возят единствено полицейски кучета и кучета-водачи, както и техните придружители.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР