Снимка Личен архивБългарският фармацевтичен съюз (БФС) се обръща към компетентните

...
Снимка Личен архивБългарският фармацевтичен съюз (БФС) се обръща към компетентните
Коментари Харесай

Фармацевтичният съюз извади писма и заповед на Ананиев, за да поиска падане на обвинението срещу председателя си

Снимка Личен списък

Българският фармацевтичен съюз (БФС) се обръща към способените органи с искане да бъде прекъснато наказателното произвеждане и снето повдигнатото обвиняване за основана подправена паника против ръководителя на Управителния съвет на БФС проф. Асена Стоименова. Това написа в публично писмо на съюза, написа actualno.com.

Припомняме, че против нея беше повдигнато обвинение заради всяване на суматоха, само че съдът не ѝ изиска гаранция, както желаеше прокуратурата - с претекст, според отбраната на проф. Стоименова, че съдът не е уверен дали професорът може да носи виновност по по този начин повдигнатото обвиняване.

С оповестяване на изключителното състояние на територията на страната, подбудено от нуждата от ограничение на разпространяването на SA...

Сега Фармацевтичният съюз желае рухване на обвиняването, с преднамерено писмо, поради актове на на способените органи и от формалните изказвания на български и интернационалните организации, натоварени с контрола на лекарствоснабдяването, като изброява въпросните актове.

" На 30.04.2020 година министърът на опазването на здравето издаде заповед, с която забрани износа на десетки лекарствени артикули за лекуване на хронични и общественозначими болести като диабет, шизофрения и онкологични заболявания с претекста, че е постъпила информация за вероятен дефицит и неналичието им на територията на България. Няколко дни преди дадените на 7 април 2020 година изявленията от проф. Стоименова (бел. ред. - заради които ѝ беше повдигнато обвинение), на 1.04.2020 година и на 3.04.2020 година Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) е изпратила две писма до министъра на опазването на здравето със описи с лекарствени артикули, за които се показва евентуален дефицит на територията на България заради индустриални аргументи, прекъсване на вноса на територията на Европейския съюз, нараснало търсене и повишен успореден експорт. В актовете на ИАЛ категорично се твърди, че ежеседмично постъпват сигнали за липса в лекарствената мрежа на избрани артикули и неспособност за пациентите да се снабдят с тези артикули, което съставлява заплаха за здравето им ", написа в писмото на Фармацевтичния съюз.

" В изказвания на представляващите Европейската организация по медикаментите (ЕМА) нeколкократно бе посочено, че страните членки са изправени пред действителна опция и настоящ дефицит на избрани лекарствени артикули, както и че една от аргументите е понижаване на производството в Китай и в Индия. Европейският комисар по опазване на здравето и сигурност на храните госпожа Стела Кириакиду ясно изрече вероятността от дефицит на лекарствени артикули в държавите-членки на 8 април 2020 година ", написа още в писмото.

Според БФС, всичко това значи, че " е доказан вероятният, а за някои артикули към този момент съществуващият дефицит на лекарствени артикули в България ". " Изказванията на проф. Стоименова са след датата на сформиране на посочените писма и се явяват потвърдени все още на изнасянето на информацията пред обществото. Те не могат да се квалифицират като неистинен или подправени. Поради това БФС моли неотложно да се отдръпна повдигнатото обвиняване против проф. Асена Стоименова по отношение на потвърдилата истинността си нейна експертна позиция ", споделят от Фармацевтичния съюз, като ползват към писмото си две писма от Изпълнителна организация по медикаментите (ИАЛ) до здравния министър Кирил Ананиев с оферти за възбрана на експорт на избрани препарати. Съответно е представена и заповед на Ананиев РД-01-246/30.04.2020 година, която касае възбрана на износа на избрани лекарствени артикули!

Фармацевтичната група на Европейския съюз изпрати писмо до премиера, до основния прокурор и до омбудсмана на България, в което упорства...

" Продължаването на наказателното гонене е безпричинно и би повдигнало въпроси каква е задачата му, както и по каква причина не са повдигнати обвинявания на представители на институциите на Европейски Съюз, на министъра на опазването на здравето и на представители на Изпълнителната организация по медикаментите за сходни думи и идентични по наличие изказвания. БФС показва убеденост, че органите на наказателното произвеждане ще приключат умело в идващите дни този случай ", приключва писмото.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР