снимка: Източник: Twitter - GemDiamondsИзяснено е, че скъпоценният камък с тегло

...
снимка: Източник: Twitter - GemDiamondsИзяснено е, че скъпоценният камък с тегло
Коментари Харесай

Диaмaнт c тeглo пoчти 70 гpaмa e нaмepeн в ceвepoизтoчнa Южнa Aфpиĸa

снимка: Източник: Twitter - GemDiamonds

Изяснено е, че скъпоценният камък с тегло 342,92 карата има изключителни ювелирни характерности и най-висока непорочност.

В тази мина постоянно се намират висококачествени диаманти. Именно тук е придобит най-големият елмаз намиран до момента в света - именитият " Кулинан " или " Звездата на Африка " с тегло 3 106 карата (621,3 г).

Находката е показана на британския крал Едуард VII. Два доста огромни, седем огромни и 96 дребни диаманта са изрязани от този голям драгоценен камък, предава money.bg.

Друга находка от тази мина е 530,2-каратовият елмаз Кулинан-1 или " Голямата звезда на Африка ", подложен в скиптъра на английските монарси.

Прогнозите за вероятностите на това находище сочат, че огромни диаманти с най-високо качество към момента ще бъдат открити тук в продължение на най-малко 50 години, написа vesti.ru.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР