Снимка: ГЕРБПредседателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и зам.-шеф

...
Снимка: ГЕРБПредседателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и зам.-шеф
Коментари Харесай

Комисията по досиетата награди Цветан Цветанов за принос за разкриването на архивите на ДС

Снимка: ГЕРБ

Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов получи грамота и почетен плакет от комисията по досиетата за приноса му за общественото откриване на архивите на Държавна сигурност и комунистическите секрети служби. Това се случи по време на конференцията „ Документите на комунистическите секрети служби - действителност, обучение и памет “. Форумът се организира във връзка председателството на комисията по досиетата на Европейската мрежа за предпазване на архивите на някогашните секрети служби/ЕМСА/ за 2018 година
„ Тези награди са огромна чест за мен. Искам да благодаря на сътрудниците от 43-тото Народно заседание, с които дружно успяхме да разтеглим обсега на комисията по досиетата. Мога да подсигурявам, че и отсега нататък ще продължим да пазиме ползите на демократичната общественост “, съобщи Цветанов. По думите му смяната, която се направи в образователните проекти, е извънредно значима. „ Сега децата ни ще имат опцията да знаят истината за този интервал от нашата история “, посочи той.
„ Без присъединяване на всички тези обществени персони, в това число и на господин Цветанов, комисията по досиетата нямаше да може да реализира това, което през днешния ден отчитаме като резултати “, сподели на собствен ред ръководителят на комисията Евтим Костадинов. По думите му през 2007 година комисията е стартирала работата си единствено с един лист хартия, само че " с доста труд и твърдоглавие " е съумяла да построи огромния си списък. „ Доверието и ползата на обществото към нас пораства. Голямата ни упоритост остава дебатът за принадлежността на българските жители към Държавна сигурност да не се води единствено в Комисията, само че и измежду обществото “, съобщи Костадинов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР