Снимка ФокусАвионосната ударна група (АУГ) от Военноморските сили на САЩ

...
Снимка ФокусАвионосната ударна група (АУГ) от Военноморските сили на САЩ
Коментари Харесай

САЩ: Самолетоносачът „Хари Труман“ пристъпи към изпълнение на задачите си в Средиземно море

Снимка Фокус
Авионосната ударна група (АУГ) от Военноморските сили на Съединени американски щати отпред с атомния самолетоносач Harry Truman пристъпи към осъществяване на поставените задания в Средиземно море. Това оповестиха от Военноморски сили на Съединени американски щати, предава ТАСС, представена от Фокус.
В заявката не се прецизира задачата на дилемите на групата, а не се знае също и по кое време АУГ ще продължи към Персийския залив, както се възнамерява от американското командване. В същото време се привеждат думите на вицеадмирал Лизи Франкети, командващ 6-и флот на Военноморски сили на Съединени американски щати, който се базира в Неапол (Италия). „ Присъствието на ударната група в този значим район демонстрирана нашето предпочитание да обезпечим сигурността, свободата и развиването на Европа и Африка “.
ТАСС напомня, че Harry Truman, съпровождан от ракетния крайцер Normandy и четири ескадрени миноносци, напусна пристанище Норфолк (щата Вирджиния) на 11 април и се насочи, както е показал по-рано представителят на Военноморски сили на Съединени американски щати лейтенант Кло Морган, в „ планов поход “ в региона на Близкия Изток. Според думите на Морган, АУГ ще работи в зоните на оперативна отговорност на 6-и и 5-и флот на Военноморски сили на Съединени американски щати. Зоната, за която дава отговор 5-и флот обгръща западната част на Индийския океан и Персийския залив.
Предполага се, че скоро към самолетоносача ще се причислят още два ескадрени миноносци, написа съветската организация. На борда на Harry Truman има 90 самолета и хеликоптера, а в състава на цялата АУГ влизат близо 6500 военнослужещи.
Активизирането на ударната група, разяснява ТАСС, се случва на фона на изострената обстановка в Сирия, провокирана от масирания ракетен удар, нанесен от Съединени американски щати, Англия и Франция по обекти на сирийското държавно управление на 14 април.
Според оценките на първия заместник-началник на Главното оперативно ръководство на съветските Въоръжени сили Виктор Познихир, американската АУГ би трябвало да дойде в Персийския залив при започване на май.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР