Снимка: ФлагманУдавник, който вероятно е получил инфаркт в морето или

...
Снимка: ФлагманУдавник, който вероятно е получил инфаркт в морето или
Коментари Харесай

Герой! Спасител върна от оня свят удавник на Северния плаж в Бургас

Снимка: Флагман

Удавник, който евентуално е получил инфаркт в морето или е имал здравословен проблем със сърцето, е избавен по знамение на Северния плаж след самопожертвователни и извънредно точни дейности на бургаски избавител, заяви   Флагман.бг.

Вчера следобяд към 17 ч., в бурното море и при мъртво неспокойствие, лайфгардът Георги Калчев, който бил на промяна по това време, вижда синя шапка да плува към шамандурата на 1 пост на плажа. Той се усъмнил и незабавно подхванал незабавни ограничения по изваждането на бедстващия във водата човек.

" Започнах да плавам до шамандурата. Претърсвах дъното към 15 мин., само че не можах да намеря нищо повече от шапката. Тръгнах да излизам и тогава видях с периферното си зрение извърнат по тил възрастен мъж. Достигнах го и започнах да го повличам към брега. Мислех, че съм го изтървал. Извадих го на брега, посрещнаха ме туристи, които поеха тялото. Човекът беше без дишане и без пулс, беше си удавен.  Докато взимах апарата за изкуствено дишане, пристигна и старши спасителят Петър Русев. Направихме му сърдечен масаж и изкуствено дишане. Човекът се свести. След като оказахме първа долекарска помощ кола за спешна помощ го откара в Спешното в Бургас ", обясни спасителят Георги Калчев.

60-годишният удавник все още се намира в реанимацията на УМБАЛ – Бургас. Мъжът не е потърсен от близки и родственици.

Припомняме, че 15-ти ден на Бургаския плаж има мъртво неспокойствие, което е особенно рисково за живота на  влезлите да се къпят в морето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР