Снимка: ФлагманРазбита е престъпна група, която с фалшиви документи и

...
Снимка: ФлагманРазбита е престъпна група, която с фалшиви документи и
Коментари Харесай

Бивш нотариус консултирал рецидивисти за имотни измами

Снимка: Флагман

Разбита е незаконна група, която с подправени документи и машинация, е съумяла да трансферира собствеността на 23 парцела на територията на Столична община. Стойността им е за над 300 000 лева, написа Флагман.бг.

Задържани са 10 души, като 4-ма са към този момент с обвинявания, останалите 6 са с полицейски ограничения. Един от арестуваните е някогашен нотариус, който е оказвал " интелектуална " помощ на групата - давал е препоръки какви документи да бъдат направени и при кой нотариус да се изповяда договорката.

Действащи нотариуси няма арестувани, прецизира News.bg.

Разследването е траяло една година, само че и до този миг не е открити дали незаконната група е била подпомагана от настоящи нотариуси. Имотите са били прехвърляни на близки или родственици на взели участие в незаконната група. Някои са били прехвърляни и на търговски компании, с цел да се заличат следите при сделките.

Стойността на жилищата е за над 300 000 лева Групата е подготвяла психически очевидци за явяване пред нотариус и свидетелстване, че парцелът се употребява от над 10 години - това е при скица за придобиване на благосъстоятелност по отминалост.

Измамниците са се възползвали най-вече от хора, които живеят сами, като част от тях са с психологични отклонения и не осъзнават изцяло дейностите.

От Спецпрокуратурата обясниха, че е доста мъчно да се потвърди измамата, защото от правна позиция при показване на документи, нотариус няма по какъв начин да откаже изповядване на договорка.

При разбиването на групата са арестувани доста документи, в това число нотариални актове и пълномощни, компютърни конфигурации. Извършват се огледи и сравняване на документи.

Предотвратено е непозволено прекачване за 9 парцела, като притежателите са предизвестени да не правят никакви разпоредителни дейности.

Предстои да се изиска мярка за задържане на четиримата упрекнати.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР