Снимка Флагман.бгРазследването по установяване на виновния за жестокото убийство на

...
Снимка Флагман.бгРазследването по установяване на виновния за жестокото убийство на
Коментари Харесай

Свилен крещял обезумял: „Убихме приятел!“. Но кой е шофирал злополучната кола след банкета?

Снимка Флагман.бг

Разследването по определяне на отговорния за жестокото ликвидиране на 38-годишния Николай Николов, който издъхна нощес в ужасни страдания на улицата в центъра на Айтос, отиде в девета глуха, откакто и двамата му другари от злощастния Фолксваген  отхвърлят да са карали возилото. Свилен Захариев и Мариян Кондов са арестувани в полицейския сектор в Айтос тази заран, само че не дават рационални пояснения при разпитите. Това научи Флагман.бг от чудесно осведомени източници. Арестът им е предписан за 24 часа.

Кървавата покруса се разигра нощес към 01:00 ч. на айтоската улица „ Хаджи Димитър “.
Тримата - убитият и двамата от колата са били в компанията на още 13 души – строителна бригада, която имала фирмен прием в кръчмата на кръговото придвижване в града. След веселбата и изобилното количество изпит алкохол първите почнали да си потеглят към 23:30 ч.  Около 00:30 ч. останали единствено пет-шест индивида. Николай бил измежду тях. Излезли съвсем по едно и също време. Тъй като бил задоволително добре почерпен, решил да се прибира пеш, а мерцедеса си оставил паркиран до заведението.

Малко след него, минута-две,  от кръчмата поели и последните – 37-годишният Свилен и 44-годишният Мариян, които обаче не последвали образеца на Николай. Двамата се качили в персоналния Фолксваген-Шаран на по-възрастния. Източници на Флагман.бг, разполагат с информация, че Мариян е дал ключовете на Свилен, тъй като бил по-трезвият от двамата.

Николай не съумял да стигне надалеч – повървял към 500 метра като минал през кръговото придвижване и тръгнал по ул. „ Хаджи Димитър “ в посока автогарата. Малко след пешеходната пътека за СУ „ Христо Ботев “ сътрудниците му го настигнали с колата. Мариян и Свилен решили да се пошегуват с реакциите му, натиснали газта, като задачата им била да спрат внезапно до авера им, с цел да го изплашен. В този миг обаче лидерът губи ръководство над возилото и със страшна скорост връхлита Николай, чието тяло безусловно полита при конфликта.

Двамата от Фолксвагена помислили, че сътрудника е умрял на място. Според непотвърдена информация, Свилен изпаднал в потрес и закрещял „ Убихме другар, убихме другар! “. Но и двамата със притежателя на колата не вършат опит да слязат и да видят дали е жив и се нуждае от помощ. Зарязали автомобила в региона на Спешния център, а те изчезнали. Рано сутринта са арестувани от полицията, която ги извела от домовете им.

Пострадалият при удара получава извънредно тежки контузии. Когато е открит в безпомощно положение, той към момента дишал, умрял по-късно в болничното заведение.

Младият мъж е татко на две дечица – на една и три годинки. Близките му са в потрес от нелепата загуба.

„ Как ще живеем с тази болежка, по какъв начин ще се оправим без Ники?! Съсипани сме всички – цялото му семейство и другари. Той бе един страховит човек, другар и сътрудник. Винаги е бил и образцов водач. Именно поради това нощес е тръгнал да се прибира пеш, с цел да не пострада някой, с цел да не пострада и самият той. А какво стана – той си отиде поради безотговорността на други. Най-шокиращото е, че отговорни са негови другари и сътрудници. Поне да бяха му помогнали, а не да избягат. Думи нямам! “ , ридаеше през днешния ден непосредствен родственик на Николай пред Флагман.бг.

И двамата от Фолксвагена отхвърлят да са карали возилото. Свилен даже е отказал да бъде тестван с дрегер за алкохол, само че му е взета кръвна проба и ще стане ясно  какъв брой тъкмо алкохол използвал. Въпрос на часове е да се изяснят и другите условия към случая, а точно кой е управлявал автомобила.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР