Снимка Фейсбук/видео Нова ТвПетел следи какво се случва с туристическия

...
Снимка Фейсбук/видео Нова ТвПетел следи какво се случва с туристическия
Коментари Харесай

МС и бизнесът си дадоха 10 дни за решения в туризма

Снимка Фейсбук/видео Нова Тв

" Петел " следи какво се случва с туристическия банш в България.

Министър-председателят Стефан Янев организира среща с представители на туристическия отрасъл в Министерския съвет през днешния ден.

На нея бе обсъдено разпределението на парите от бюджета, които са планувани за бранша по отношение на последствията от COVID-пандемията.

На срещата присъстваха и четирима министри - на финансите, на туризма, на опазването на здравето и на стопанската система.

" Разговорът беше извънредно диалогичен, всички се обединихме към няколко тези - най-важната е, че страната има потребност от работещ бранш " Туризъм ", сподели министър Стела Балтова, представена от БНТ.

" До 10 дни ще има още една среща, като през този интервал ще бъдат взети съответни решения - средствата за бранш " Туризъм " в обновения бюджет да бъдат употребявани и за усилване на имунизационния развой в страната ", уточни министърът на туризма.

" Второто направление, към което се обединихме - да се откри пакет от документи, които да удостоверяват сигурността на хората в бранша ", добави Балтова.

" Третото значимо направление, към което се обединихме е, че още през днешния ден би трябвало да стартира вземането на съществени решения в вероятност 2022 година Освен на практика, финансово-икономически ограничения също ", сподели още Стела Балтова.

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов сподели, че ще продължат да работят както и до момента - протестно.

" Дали сме си 10 дни период. В тези до 10 дни би трябвало да се свършат доста неща от страна държавното управление и на браншовите организации. Имаме нов министър на стопанската система, нов министър на финансите. Ние би трябвало в този момент като браншови организации да създадем срещи с тях, да изложим нашите опасения ", сподели Алибегов, представен от

По думите му в идващите дни от сектора ще подават своите оферти още веднъж в Министерство на туризма на база на европейски практики.

Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм, съобщи, че за туристическия бранш е значимо да се даде знак за поддръжка.

" Ваксинацията е опция за обезпечаване на стопански напредък, по тази причина би трябвало да се откри по какъв начин тя да бъде подтиквана ", разяснява Карастоянова.

" Време е да създадем организацията за зимния сезон ", сподели служебният министър председател Стефан Янев при започване на срещата по-рано през днешния ден.

" Туризмът е значим бранш от стопанската система ни. Стремежът ни е да проявим нашата грижа и да намерим общ език по това, което следва. Ако досега имахме релативно добър летен сезон, време е да създадем организацията за зимния ", съобщи Янев, предава " Фокус ".

" Разчитаме, че в разговор ще намерим верния метод към проблемите, които са ни известни. Проблеми, за които имаме предпочитание да влезем в елементи, за които да забележим какво можем да създадем взаимно, с цел да бъде туристическият отрасъл в положително положение на работа, само че в това време и ограниченията за здравето на българските жители да се ползват по най-хубавия метод ", уточни още той.

С актуализацията на бюджета за туристическия бизнес бяха отпуснати 70 млн. лв.. Част от представителите в туристическия отрасъл обявиха, че не са съгласни с предлагането на министъра на туризма Стела Балтова средствата да бъдат разпределени съразмерно на всички компании.

В същото време притежателите на заведения за хранене не упорстват за държавни помощи, а да работят без ограничавания за вечерен час и потенциал, посочва NOVA.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР