Снимка: Фейсбук: Светлана ТихановскаВодачът на беларуската опозиция Светлана Тихановска е

...
Снимка: Фейсбук: Светлана ТихановскаВодачът на беларуската опозиция Светлана Тихановска е
Коментари Харесай

Лидерката на беларуската опозиция е избягала от страната

Снимка: Facebook: Светлана Тихановска

Водачът на беларуската съпротива Светлана Тихановска е в сигурност. Тя се намира в Литва. Това заяви в Туитър литовският министър на външните работи, оповестиха международните организации, представени от " Факти ".

Тихановска се очерта като основният противник на президента Александър Лукашенко на президентските избори, състояли се в неделя. Лукашенко разгласи победа, събирайки 80% от гласовете, само че съгласно опозицията изборите са нередовни.

Екипът на Тихановска не е съумял да се свърже през днешния ден с нея по телефона, откакто тя е напуснала постройката на Централната изборна комисия. По-рано Тихановска сподели пред публицисти, че тя е спечелила изборите, а не Лукашенко.

Беларуската опозиционна лидерка дойде в Литва, откакто е била арестувана в Беларус в продължение на седем часа. Това разкри литовският външен министър Линас Линкевичус. " Важното е, че тя е в сигурност, защото преди този момент е била арестувана в Беларус в продължение на към седем часа ", сподели Линкевичус в ефира на литовското национално радио. Министърът не даде спомагателна информация по какъв начин е пристигнала Тихановска във Вилнюс и какво възнамерява да прави.

Новината за бягството на Светлана Тихановска идва на фона на всеобщите митинги, които се организират в Беларус след изборите. Втора нощ имаше митинги, като се стигна и до съдбовен случай в столицата Минск. Европейски Съюз и Съединени американски щати осъдиха репресиите в Беларус и приканиха за почтени избори. Страната, ръководена от Лукашенко, е наричана последната тирания в Европа поради репресиите и неналичието на независимост

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР