Снимка Фейсбук/Полина ПауноваНе знам какъв е Илчовски, дали атакува Борисов“

...
Снимка Фейсбук/Полина ПауноваНе знам какъв е Илчовски, дали атакува Борисов“
Коментари Харесай

Паунова: Това, което каза собственикът на „Градус“ в защита на премиер-министъра, съдържа големите проблеми

Снимка Фейсбук/Полина Паунова

Не знам какъв е Илчовски, дали „ нападна Борисов “ (както обясянват от ГЕРБ), само че това, което сподели притежателят на „ Градус “ Иван Ангелов в отбрана на премиер-министъра, в действителност съдържа огромните проблеми. То е разкриващото, демаскиращото, а и явно забърканите в това считат, че сходен роман е „ лицеприятната “ част от случаите (смятайте значи каква е нелицеприятната). И може би ГЕРБ на него трябваше процедурно и с тела да му пречат да приказва.

Това написа журналистът от " Свободна Европа " Полина Паунова.

Но, какво в действителност се оказа наличието на лицеприятната отбрана за премиера:

1. Регулаторите

Министър-председателят Бойко Борисов е лобирал за продажба на продуктите на Иван Ангелов (Градус) в чужбина и подсигурил за ветеринарната им сертификация. Това сподели самият Ангелов пред комисията по проверката. Получил подпомагане от премиера Борисов по проблем с ветеринарни документи в Турция, без да може да изясни за какво навръх него се оказва помощ в такава обстановка от най-високото равнище в страната.

Ветеринарните управляващите не следва да са подчинени на Борисов. Но то и митниците не са му подчинени, а всички помним проблема „ Мишо Бирата “. Както и другите регулатори би трябвало да са самостоятелни, само че всички помним от чутото предишното лято, че през инспекции могат да се „ размазват физиономии “ (Еврохолд)

Явно обаче сътрудниците по карти, с „ чисто мъжки връзки, без нищо полово “... по този начин се поддържат, с разнообразни държавни начини.

2. Фурмите – „ подаяние “ на облага

И още за поддръжката. От Ангелов разбрахме още, че тоновете фурми от Дубай, пристигнали у нас при първата вълна на ковид като подаяние, уредено от някогашния народен представител Делян Пеевски, не били подаяние, а бизнес договорка. Собственикът на " Градус " свидетелства, че той е продал фурмите, които бяха съхранявани в складовете на БЧК и управляващите най-после оповестиха, че ги дарили на Главното мюфтийство. " Ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на облага “, сподели Ангелов. Публичната информация беше, че въпросните сушени плодове са раздадени.

Тук главният въпрос е – лъжат ли формалните институции и вършат ли се пари на гърба на данъкоплатеца? Като облагата отива за риближени картоиграчи на премиера?

3.Премиерът може да си разреши обслужване по-скъпо от 5к

Ангелов също по този начин съобщи, че е „ неистина “ изказванието, че той е платил на плейметка 5 хиляди лева, с цел да " обслужи " премиера. (Това с плеймейтката го сподели Илчовски с обяснението, че точно тя е снимала шкафчетата с кюлчета и пачки “. Смеейки се Ангелов сподели, че тези изказвания са " идиотщина ". Според него министър председателят можел да си откри и заплати за по-хубава и по-скъпа жена.

Ако допуснем, че това е правилно: от кое място Борисов си намира девойки за „ обслужване “? Откъде има приходи, коит да обезпечат „ по-хубава и по-скъпа жена “ от 5 000 лв.? Откога този вид обслужване е законно в България?

Впрочем, в случай че някой е считал, че посредством Иван Ангелов ще злепостави Илчовски или ще обезсили изказванията му – нещо се е объркал. Или Ангелов го е излъгал този някой, че ще отбрани „ атакувания Борисов “, или просто дотолкоз са изгубени устоите за редно и неправилно, законно и нелегално, че тази обстановка на... признания стана допустима.

С такива другари предприемачи властта в България няма потребност от врагове, единствено от прокурори. Но да не забравяме, че съгласно Илчовски от ГЕРБ му споделили, че ще полазват „ нашите прокурори “.

Може би и по тази причина един народен представител от хората на Борисов сподели, че партията нямала „ нищо срещу “ да има следствие. Е, по какъв начин ще има срещу, в случай че има и прокурори?

И още нещо, което през вчерашния ден си говорихме с другар. Преди повече от година по сходни изказвания на Цветомир Найденов, прокуратурата стартира светкавична инспекция на считания до оня миг за недостижим Васил Божков. В изказванията на Найденов имаше пояснения и за секс и за заграбване на суми пари. Същото го има и в обясненията на Илчовски, а след това и на притежателя на Градус. Нещо нямаме самосезиране, нали?

Може и „ нашите прокурори “ да са гледали клипчета с надзиратели в пандиза...

Разбира се, може Иван Ангелов и Илчовски да са се наговорили да злепоставят и клеветят Борисов, може тая работа за „ нашите прокурори “ и фурмите с облага, и използването на институции да са измислици, само че това се открива от... същите тия институции. Въпросът е кой към този момент ще им повярва, написа още в персоналния си профил във фейсбук Полина Паунова.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР