Снимка Фейсбук, НавалниЗаплатите в държавната руска телевизия варират от 3300

...
Снимка Фейсбук, НавалниЗаплатите в държавната руска телевизия варират от 3300
Коментари Харесай

Фондът на Навални: Заплатите в държавната руска телевизия варират от 3300 до 28800 евро на месец

Снимка Facebook, Навални

Заплатите в държавната съветска телевизия варират от 3300 до 28800 евро на месец. Става въпрос за телевизия  " Русия през днешния ден " (Russia Today, RT), която популяризира информацията на руски, британски, немски, френски, испански и арабски. Тя се счита за проправителствена медия, която популяризира гледната точка на Кремъл. Данните са оповестени от Фонда за битка с корупцията (ФБК) на Алексей Навални, съобщи.

По данни на ФБК заплатите на колумнисти и блогъри в малкия екран варират от 3300 до 8300 евро на месец, а тези на основната редакторка Маргарита Симонян и на генералния шеф Алексей Николов са надлежно 19 000 и 28 800 евро на месец.

От ФБК настояват, че данните са засечени от три източника - ведомости за заплати, получени по канали на организацията, изтекли данни от данъчните служби и свидетелства на самите сътрудници на малкия екран.

Организацията предизвестява, че ползата към тези заплати се дължи на два обстоятелството - че парите се дават от държавния бюджет и че се употребяват за втълпяване на ненавист към съветската съпротива посредством кампанийни изявления и погрешни изказвания. RT не трябва да бъде бъркана просто с разпространяване на агитация, каквото се прави и от други медии, в това число държавни, пишат от ФБК.

RT дефинира опозиционера Алексей Навални и неговите щабове като " американски подлоги ", приветства потреблението на полицейска мощ по отношение на протестиращите и утвърждава нападателните дейности на съветските сътрудници в чужбина.

Главната редакторка наскоро заяви, че се гордее с персоналното си другарство с Анатолий Чепига и Александър Мишкин (с подправена идентичност Руслан Боширов и Александър Петров), които дефинира като " рицари на покоя в света ". Двамата са чиновници на съветското военно разузнаване, които се подозират в осъществяването на гърмежи в оръжейни хранилища в Чехия през 2014 година и в отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал в Солсбъри, Англия, през 2018 година

Телевизия RT съществува от 2005 година Медията сама се дефинира като снабдител на " различни гледни точки към главните международни събития за интернационалната публика ".

По данни на ФБК бюджетът на малкия екран нараства с милиони евро годишно, като за 2019 той е бил 247 млн. евро, а година по-късно се е нараснал с 18.75% до 304 млн. евро. RT излъчва стратегии на 6 езика.

За съпоставяне бюджетът на Дойче веле, която се устоя от немското държавно управление, следва прецизен професионален стандарт и етичен кодекс, като излъчва на 30 езика, е към 301 милиона евро по данни за 2016 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР