Снимка Фейсбук/ФК Спартак ВарнаМартин Янакиев изигра силен мач за Спартак

...
Снимка Фейсбук/ФК Спартак ВарнаМартин Янакиев изигра силен мач за Спартак
Коментари Харесай

Мартин Янакиев: Чувството да вкарам гол за Спартак беше страхотно

Снимка Фейсбук/ФК Спартак Варна

Мартин Янакиев изигра мощен мач за Спартак при успеха с 4:0 над Шумен. 17-годишният младеж на клуба излезе като титуляр на върха на офанзивата и откри резултата с майсторски гол. Това бе първото попадание на Янакиев за представителния тим на спартаклии. Предлагаме ви изявлението, която геният даде за формалната страница на клуба във фейсбук.

- Поздравления за успеха и дебюта в формален мач за " Спартак "!

- Благодаря!

- Само на 17 години, а се включи с огромно самочувствие в мача и изцяло засвидетелства доверието на треньора. Очакваше ли едвам 25 мин. след началото на мача да отбележиш първия си гол за представителния тим?

- Исках да вляза в мача оптимално спокоен и да се приспособявам бързо. Не, не чаках,но се стараех. Гледах да оказа помощ на тима оптимално и да покажа, както на себе си, по този начин и на другите, че мога да бъда потребен.

- Често правиш голове за юношеските обединения,а през днешния ден към този момент се разписа и за мъжкия тим. Какво е чувството да водиш офанзивата на " Спартак "?

- За мен е значимо тима да завоюва. Това, че вкарах просто беше бонус страст, възприятието беше ужасно!

- Вълнуваш ли се от първия гол?

- Разбира се!

- Какви бяха наставленията, от страна на треньора, към теб?

- Треньорът ми сподели да съблюдавам тактическа дисциплинираност, да бъда спокоен и както той, по този начин и целия тим ще ме поддържат, за което им благодаря!

- Получи ли приветствие от съотборниците си и от юношеския тим?

- Да, поздравиха ме!

- Ти си образец за подражателство за младите " соколи " в школата на " Спартак ", какво би ги посъветвал?

-Не се схващам за подобен, само че в случай че за някой съм модел за подражателство ще значи доста за мен. Бих посъветвал дребните да не стопират да преследват фантазиите си, да имат вяра и да не се отхвърлят!

- Треньорът прецизно следва проекта, заложен от управлението и дава опция на доста млади гении от школата на " Спартак ". Това окуражи ли младите футболисти?

- " Спартак " е нашият тим и няма по-хубаво нещо от това, да се разчита и дава късмет на юноши от нашата школа!

- Досега не се обръщаше задоволително внимание на школата и не се разпореждаха огромни очаквания на нас. Сега нещата стоят друго. В мъжкия тим играем 6 юноши на клуба, на нас ни се дава късмет и ние ще се постараем да засвидетелстваме гласуваното ни доверие. Обеден съм, че това в допълнение подтиква нас, младите футболисти, и ни кара да имаме вяра!

- Какво беше настроението в съблекалнята на полувремето?

- Всичко беше обикновено, не се радвахме, тъй като имахме още 45 минути, в които би трябвало да играем на 100%, по-късно можем да се насладим на триумфа. Бяхме изцяло съсредоточени и под въздействието на адреналина от мача!

- Кой е твоят идол във футбола, на който искаш да подражаваш?

- Винаги съм се възхищавал на двама играчи - Фернандо Торес и Кристиано Роналдо. И двамата са доста огромни футболисти с голям дух и усет за гола.

- Конкуренцията на върха в офанзивата е доста огромна, макар че всички нападатели са под 20 години, имаш доста мощни съотборници. Смяташ ли, че си квалифициран да се бориш за титулярно място?

- Да, конкуренцията е огромна, всички упражняваме на 100%, тъй като всеки желае да играе. Аз постоянно съм подготвен да вляза и да се раздам за тима, по тази причина дали ще стартира от първата минута взема решение треньора.

- Привържениците на " Спартак " ти благодарят за отделеното време и ти пожелават триумф!

- Благодаря им от сърце!

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР