Снимка Фейсбук:/Бойко БорисовПремиерът съобщи новина за ваксинацията в България. Тя

...
Снимка Фейсбук:/Бойко БорисовПремиерът съобщи новина за ваксинацията в България. Тя
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Осигурена е втората доза от ваксината за всички имунизирани

Снимка Facebook:/Бойко Борисов

Премиерът заяви вест за имунизацията в България. Тя ще зарадва всичи, на които към този момент бе сложена ваксина против ковид.

„ Успяваме да управляваме рецесии, по тази причина и с най-меките ограничения против COVID-19 сме на 27-о място в Европа по заболеваемост и заводите в България работят “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който посети Индустриална зона „ Раковски ”, където 24 компании са се възползвали от помощта на страната в размер на 7 милиона лв. по линия на мярката за опазване на заетостта в пандемията 60/40.

Премиерът Борисов посочи, че до този миг държавното управление е подкрепило бизнеса и хората в изискванията на пандемия с общо 1,3 милиарда лв.. „ 1,3 милиарда лв. сме дали от общественото и икономическото министерство за поддръжка на бизнеса. Само за тук, за тази зона, е към 7 милиона “, уточни Борисов.

На територията на зоната в Раковски работят към 5000 души и са позиционирани главните бази на редица огромни индустриални вложители в секторите логистика и произвеждане. Тя разполага с положителни комуникационно-транспортни връзки, включващи автомагистрала „ Тракия ” – към София и Бургас. Амбицията на управлението на зоната е тя да стане първата въглеродно неутрална зона в България.

Навръх огромния християнски празник Антоновден премиерът Бойко Борисов разгледа един от храмовете, построени с помощ на донори в Раковски, където е една от най-големите католически общности у нас.

Заедно с него са общественият министър Деница Сачева и министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

Премиерът разяснява, че парламентарните ни изборите съответстват с католическия Великден - " Какво да създадем. Така стана ", съобщи той.

Следващата спирка бе при учебното заведение в Раковски " Христо Ботев ", където от педагогическият личен състав се похвалиха, че ще усилят заплатите.

Школото е ремонтирано още веднъж с поддръжка на страната, написа Novini.bg.

" Много ни харчи пандемията. Сега две министерства ще провиснал 1,2 милиона лв.. Много хора почнаха и да приказват, че сме се забавили с доставките. Други страни се изкушиха да имунизират доста хора и в този момент се оказва, че може да нямат ваксини за втората доза. Ние сме обезпечили всеки да си получи втората доза, дано ни се смеят ", съобщи Борисов.

Борисов подсети, че в последните години за просветителната инфраструктура е направено доста, колкото никой до момента не бил правил. За наслада в Раковски имало добра раждаемост и по тази причина правели градини и школа.

Ангелов разясни, че в случай че се запазят данните за заболяваемостта, от 4 февруари ще разрешат 5, 8 или 12 клас да се върнат в учебно заведение. Темата щяла да се разисква на следващия ден.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР