Снимка Фейсбук/Българска федерация по художествена гимнастикаПродължават последните детайли около подготовката

...
Снимка Фейсбук/Българска федерация по художествена гимнастикаПродължават последните детайли около подготовката
Коментари Харесай

Дори доброволците минават тестове за коронавирус преди европейското във Варна

Снимка Фейсбук/Българска федерация по художествена гимнастика

Продължават последните елементи към подготовката на Двореца на културата и спорта във Варна, който ще бъде хазаин на Европейското състезание по художествена гимнастика от 9 до 13 юни. Домакините прецизират всички детайлности към организацията, вършат подготовки за церемониите по награждаването, а в това време през днешния ден дойдоха и последните тимове, които ще вземат участие в шампионата.

Абсолютно всички, даже доброволците, минават наложителни проби за ковид.

Подиумните тренировки са на следващия ден от 8.25 до 20.05 часа. Българският отбор девойки, Катрин Тасева и Боряна Калейн ще упражняват от 17.10 до 17.35 часа на формалния килим.

321 гимнастички (203 дами и 118 девойки) от 37 страни ще вземат участие на шампионата във Варна.

Вчера изпълнителният шеф на ДКС Минко Христов и президентът на БФХГ Илиана Раева разискаха всички механически условия, които би трябвало да покрие залата, както и последните елементи преди надпреварата.

Раева и Христов разговаряха за виновния старт, размениха си алегорични дарове и си пожелаха мощна и безгрешна игра на българските гимнастички.

БФХГ провежда първото в България Европейско състезание по художествена гимнастика и първото във Варна. Това ще бъде една от последните инспекции за грациите преди заминаването за Олимпийските игри в Токио.

България ще взе участие с отбор дами, отбор девойки и самостоятелно дами - Боряна Калейн и Катрин Тасева. За Тасева това ще бъде последно европейско състезание, защото след олимпиадата тя ще приключи спортната си кариера.

Съгласно заповедта на Mинистъра на опазването на здравето, залата ще се употребява с потенциал от 50% поради пандемията от КОВИД-19, написа на страницата на Българска федерация по художествена гимнастика във фейсбук.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР