Снимка Фейсбук/Българска федерация по художествена гимнастикаПродължават последните детайли около подготовката

Снимка Фейсбук/Българска федерация по художествена гимнастикаПродължават последните детайли около подготовката ...

Дори доброволците минават тестове за коронавирус преди европейското във ВарнаСнимка Фейсбук/Българска федерация по художествена гимнастика

Продължават последните детайли около подготовката на Двореца на културата и спорта във Варна, който ще бъде домакин на Европейското първенство по художествена гимнастика от 9 до 13 юни. Домакините уточняват всички подробности около организацията, правят репетиции за церемониите по награждаването, а в същото време днес пристигнаха и последните отбори, които ще участват в шампионата.

Абсолютно всички, дори доброволците, преминават задължителни тестове за коронавирус.

Подиумните тренировки са утре от 8.25 до 20.05 часа. Българският ансамбъл девойки, Катрин Тасева и Боряна Калейн ще тренират от 17.10 до 17.35 часа на официалния килим.

321 гимнастички (203 жени и 118 девойки) от 37 държави ще участват на първенството във Варна.

Вчера изпълнителният директор на ДКС Минко Христов и президентът на БФХГ Илиана Раева обсъдиха всички технически изисквания, които трябва да покрие залата, както и последните детайли преди състезанието.

Раева и Христов разговаряха за отговорния старт, размениха си символични подаръци и си пожелаха силна и безгрешна игра на българските гимнастички.

БФХГ организира първото в България Европейско първенство по художествена гимнастика и първото във Варна. Това ще бъде една от последните проверки за грациите преди заминаването за Олимпийските игри в Токио.

България ще участва с ансамбъл жени, ансамбъл девойки и индивидуално жени - Боряна Калейн и Катрин Тасева. За Тасева това ще бъде последно европейско първенство, тъй като след олимпиадата тя ще прекрати състезателната си кариера.

Съгласно заповедта на Mинистъра на здравеопазването, залата ще се ползва с капацитет от 50% заради пандемията от КОВИД-19, пише на страницата на Българска федерация по художествена гимнастика във фейсбук.Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg