Снимка Фейсбук/Аспарух ИлиевПопулярен наш лекар, който работи зад граница, направи

...
Снимка Фейсбук/Аспарух ИлиевПопулярен наш лекар, който работи зад граница, направи
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Броят на заразените в София е много голям

Снимка Фейсбук/Аспарух Илиев

Популярен наш доктор, който работи зад граница, направи екслузивен коментар на ограниченията против разпространяването на ковид. Претоварването на лечебните заведения е реалност, а броят на инфектираните в София е доста огромен. Това сподели в ефира на Нова телевизия завеждащият Лаборатория по инфекции на мозъка в Берн доктор Аспарух Илиев.

Според него обстановката с вируса е доста сериозна. Важно е да позволим на системата да работи, настоя той.

В профила си във фейсбук Илиев съпостави обстановката с пожар в кухнята, а " ти каниш посетители в хола с аргумента, че би трябвало да разпуснем от напрежението на пожара, можем и барбекю да създадем. " " Съжалявам, само че това е просто неуместно. Не знам какви специалисти имаме и кой какви хрумвания дава на кабинета, само че решенията са глупави. Не знам по какъв начин другояче да го кажа. То бива популизъм, само че това към този момент е безконтролно. "

Затова и той счита, че е значимо да бъдат спазвани налаганите ограничения: Носете си маските, N95 или FFP2 по опция, само че и хирургични стават, не се събирайте и спазвайте отдалеченост. Според Илиев надалеч не сме минали вълната на инфекцията.

Той допуска, че в България има доста заболели, които не се тестват: Хората заобикалят да обикалят по лаборатории.

Все още никой не може да каже какъв брой рисков е новият вид на вируса. Нови разновидности непрестанно пораждат, само че към момента не се знае дали новият вид заобикаля резултата на имунизациите.

Категорично не би трябвало да се плашим от всеки мутант, който се появява, счита Илиев, написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР