Снимка Фейсбук/Алексей НавалниЕвропейският съюз заклейми атмосферата на сплашване в навечерието на парламентарните

...
Снимка Фейсбук/Алексей НавалниЕвропейският съюз заклейми атмосферата на сплашване в навечерието на парламентарните
Коментари Харесай

Алексей Навални заяви във вторник, че борбата за демократична Русия е дълга игра

Снимка Фейсбук/Алексей Навални

Европейският съюз заклейми атмосферата на заплашване в навечерието на парламентарните избори в Русия и се оплака от неналичието на самостоятелни наблюдатели на изборите.

 

Критикът от Кремъл Алексей Навални съобщи във вторник, че борбата за демократична Русия е дълга игра, след като опозицията обвини управляващите в машинация по време на парламентарните избори, съобщи Агенция Франс Прес. В известие от пандиза той похвали тактическото гласоподаване на своите поддръжници в опит да се отслаби ръководещата партия, само че съобщи, че тези резултати са откраднати.

Навални прикани последователите да продължат битката. " Имаме една страна, без значение къде живеем, сподели 45-годишният в профила си в Instagram, който се ръководи от екипа му. Борбата за нея не е спринт, а дълъг и сложен маратон. "

Навални прикани поддръжниците си да поддържат други претенденти, които евентуално биха могли да победят Единна Русия, множеството от тях от Комунистическата партия, а резултатите демонстрираха, че акцията му " Интелигентно гласоподаване " е оказала известно въздействие, написа news.bg.

Припомняме, че най-висок резултат на вота има партията на президента Владимир Путин  " Единна Русия ". При преброени съвсем 100 % от протоколите групировката получава 49,83 % от гласовете. Комунистите получават 18,94 %, което е втори резултат. В Народното събрание влиза също Либерално-демократическата партия на Русия със 7,52 %, " Справедлива Русия - Патриоти - За истината " със 7,47 % и партията " Нови хора " с 5,33%, която за първи път влиза в Думата.

Ден по-рано, на Пушкинския площад в Москва се състоя митинг против изборните фалшификации на парламентарния избор в Русия. Проявата беше проведена от Комунистическата партия на Руската федерация. Тя се излъчваше директно по канала в YouTube на изданието Sota Vision.

По данни на Общоруското публично придвижване в отбрана на правата на гласоподавателите " Глас ", при гласуването на 17-19 септември са установени най-малко 4478 нарушавания.

Очаква се висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел да се срещне с външния министър на Русия Сергей Лавров в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк тази седмица.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР