Снимка: ФБ Даниел ФройндЧовек от министерството ме запозна лично с

...
Снимка: ФБ Даниел ФройндЧовек от министерството ме запозна лично с
Коментари Харесай

Немски евродепутат: Вътрешен човек от МС в България ми показа как системно се крадат еврофондове

Снимка: ФБ Даниел Фройнд

Човек от министерството ме срещна персонално с това по какъв начин се краде редовно от европейски планове. Предпочитам да защитя източника си, само че е човек, който е наясно с процедурите. Притесних се доста, като видях на място каква е обстановката в България.
Ето с тези думи разяснява родната реалност немския евродепутат от “Зелените ” Даниел Фройнд, който през вчерашния ден се качи на протестната естрада в деня на Великото национално въстание III. Той направи този коментар в ефира на Българското национално радио, написа ".

Фройнд е и съпредседател на Антикорупционната интергрупа в Европейския парламент.

 

“Аз пътувам през последните месеци интензивно в Европа. Бях в Унгария, в Чешката република, в този момент съм в България. Забелязвам, че имаме проблем с отпущането на европейските фондове. И това видях през вчерашния ден на улицата - методът, по който се отпускат европейските фондове, не води до благоденствие на елементарния човек, а основава корупция за един подбран хайлайф. И би трябвало незабавно да се замислим по какъв начин да се преборим с това. Ние ясно декларирахме, че няма да одобрим 7-годишния бюджет, в случай че не го обвържем с главните права, битката с корупцията. Парите на Европейски Съюз би трябвало да оказват помощ в тази битка ”, отсече Фройнд.

 

Той уточни, че в реалност обстановката в България доста наподобява на тази в Унгария и Чехия, само че разликата е, че страната ни е решила да се включи в Европейската прокуратура, което може би ще окаже позитивен резултат върху обстановката.

Наблюдаваме, че към ръководители от Европейската национална партия като Орбан и Борисов са милостиви откъм рецензия, няма никакви наказания, уточни още Даниел Фройнд.

„ ЕНП сега дефакто прави антиевропейска агитация и толерира корумпирани системи. Това от страна на Европа е голяма неточност. И рецесията се разгръща, тъй като от ден на ден страни попадат в този капан. Това е неточност на Ангела Меркел, в това число ”, уточни още немският евродепутат.

 

“Имаме доказателства за тази корупция - проучвания на неправителствени организации, на проверяващи публицисти, само че също и на ОЛАФ - службата на Европейски Съюз за битка с измамите. И макар лимитираните запаси, които имат, те си правят работата. Наказателното гонене би трябвало да стане в страните членки - виждаме, че това не се случва. Колкото до това, че българското държавно управление отхвърля изказванията на Неправителствени организации и медиите, като ги упреква, че са финансирани извън и от олигарси - ще дам образец с Унгария. Откакто Орбан пристигна на власт, приятелите и фамилията му усили ужасно благосъстоянието си и станаха милиардери от контракти, които се финансират с европейски пари ”, безапелационен беше още Фройнд.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР