Снимка: FacebookОсем напълно оборудвани реанимобила вече са на разположение на

...
Снимка: FacebookОсем напълно оборудвани реанимобила вече са на разположение на
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски прие 8 нови линейки за ВМА

Снимка: Фейсбук

Осем изцяло оборудвани реанимобила към този момент са разполагаем на екипите на Военномедицинска академия (ВМА), оповестиха от болничното заведение на фейсбук страницата си, съобщи dnes.bg .

Те са закупени при започване на 2020 година, само че са доставени със забавяне поради пандемията от COVID-19.

В унисон с концепцията на управлението за развиване и модернизиране на всички структури, реанимобилите ще бъдат разпределени в обособените военни лечебни заведения в страната.

Нашето схващане е, че всеки български военнослужещ има право на качествена здравна грижа, без значение в коя точка на България се намира. Поради това, ние започнахме и поетапно възобновяване на останалите ни лечебни заведения, освен на софийската – и като ремонтни действия, и от позиция осъвременяване на апаратурата, разяснява началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Той означи, че дооборудването с сходни санитарни коли е от извънредно значение с оглед условията по съюзническите ни отговорности и покриване потребностите при провеждането на интернационалните военни образования.

Особен акцент е изключителното им оборудвани, с цел да се обезпечи бърза евакуация на заболели и потърпевши.

Реанимобилите са добре заредени с О2, с апарати за обдишване, с благоприятни условия за поддържане на виталните функционалности по време на придвижване:

Могат да доставят лежащо и седящо заболели, тежко потърпевши с гръбначно-мозъчни контузии, което също е от изключително значение и при бойните контузии и военните образования, акцентира генерал-майор Мутафчийски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР