Снимка: ЕвропарламентСеверна Македония не може да започне преговори за членство

...
Снимка: ЕвропарламентСеверна Македония не може да започне преговори за членство
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Без решаване на спора с България е невъзможно започването на преговори със С. Македония

Снимка: Европарламент

Северна Македония не може да стартира договаряния за участие с Европейския съюз, в случай че не позволи разногласието с България. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на срещата с македонския министър председател Зоран Заев, осведоми скопският ефирен канал  “ТВ 21 “.

Заев повтори пред ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, че Македония не има намерение да договаря за македонската еднаквост и език. Въпреки това, съгласно българските медии, тези две условия не се появяват на никое място измежду настояванията на София, откъдето постоянно е било заявявано на всички равнища, че няма искания към македонската еднаквост и език.

Говорителят на Европейска комисия Ерик Мамер означи, че Фон дер Лайен е удостоверила поддръжката си за започване на договаряния със Северна Македония, само че че те не могат да стартират без единодушието на България.
 

Европейската комисия е изразила предпочитание да поддържа стопански и инфраструктурни планове в Македония, като създаване на железопътна линия, газопровод и планове, свързани със зелената сила.

По отношение на опцията за делене на Албания и Северна Македония по пътя към европейската интеграция, говорителката по разширението Анна Писонеро изясни, че Оливер Вархели желае да организира междуправителствени конференции и с двете страни, само че поради обстоятелството, че окончателното решение би трябвало да бъде взето от държавите-членки., Европейска комисия няма въздействие върху този развой.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР