Снимка: Дирекция Спорт, обищна ВарнаОбщина Варна, звената по спорт в

...
Снимка: Дирекция Спорт, обищна ВарнаОбщина Варна, звената по спорт в
Коментари Харесай

Стартира Варненската универсиада

Снимка: Дирекция " Спорт ", обищна Варна

Община Варна, звената по спорт в Университетите и студентските препоръки за поредна 19-та година провеждат взаимно най-мащабното съревнование за студенти в града - Варненска студентска Универсиада. Всички спортни надпревари ще се проведат в интервала от 14 до 28 април 2018 година

Студенти от всички университети в града ще премерят сили в спортните зали, игрища и стадиони в девет типа спорт: волейбол за мъже и дами, баскетбол и стрийтбол 3х3 за дами, мини футбол за мъже и дами, тенис, плуване, лекоатлетически крос, тенис на маса, шахмат и боулинг.

Новините тази година са, че ще се проведат демонстративни срещи по мини футбол и стрийтбол 3х3 за дами.

Надпреварите се откриват на 14 април от 11.00 часа в Морската градина, където с всеобщ старт стартира бягането от лекоатлетическия крос - 2000 м. за мъже и 1000 м. за дами. В бягането няма ограничавания на броя участници, тъй че всички искащи студенти могат да се включат.

На идващият ден /15 април/ от 10.00 часа са планувани срещите в спорта тенис на маса -отборно в спортната зала на Икономически университет – Варна.
 

От 16 април Универсиадата продължава с шампионатите по волейбол за мъже и дами още веднъж в залата на Икономически Университет – Варна от 19.00 часа със срещите сред ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ и Медицински Университет, а дуелите по мини футбол тази година ще се играят на Общински спортно развлекателен комплекс „ Младост “ от 15.30 часа.

В МОЛ Варна на 18 април от 16.00 часа ще се организира надпреварата по боулинг.

В дните 20-21 април от 10.00 часа програмата продължава с два спортни дни по тенис в Тенис комплекс „ Чайка “. Схемата на осъществяване ще е лично-отборно състезание.

Традиционно спортът плуване ще се организира в Плувен комплекс „ Приморски “ на 21 април, в което присъединяване вземат към 100 студенти.

В спортната база на Медицински Университет - Варна от 23 до 27 април от 15.30 часа са дуелите по баскетбол за мъже и 3х3 за дами.

Спортът шахмат също е залегнал в програмата на Универсиадата и ще състои на 23 април /понеделник/ от 15.00 часа в зала „ Юнашки салон “.

Всички искащи студенти да спортуват могат да се извърнат за информация и записване към звената по спорт от Университета или към представителите на Студентските препоръки.

Официалното награждаване и закриване на XIX-та Варненска Универсиада ще се състои на 28 април /събота/ от 18.00 часа в Юнашки салон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР