Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgПрезидентската институция не е ням свидетел на

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgПрезидентската институция не е ням свидетел на ...

Радев: Президентската институция не е ням свидетел на беззакониетоСнимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентската институция не е ням свидетел на корупцията и беззаконието, заяви президентът Румен Радев пред Инициативния комитет, който издига неговата кандидатура за втори президентски мандат.

Държавният глава подчерта, че в условията на институционален срив, Президентството е останало като единствената бариера срещу корупцията в страната. Още по темата27 сеп 2021 19:455727 сеп 2021 19:129225 сеп 2021 17:2749Държавният глава отбеляза, че с обща воля ще се постигне промяна, „въпреки десетилетното срастване на една партия с държавата“. Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт.

"Само така ще можем да победим бедността и да заемем достойното място в европейското семейство, което ни принадлежи", каза президентът.

Радев посочи, че се изисква смелост и обеща „да не остави българите да се свиват от страх“.

"Страхът разяжда душите и самите устои на държавността", предупреди Радев, цитиран от БГНЕС.

Президентът посочи още, че директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е имала среща с него в началото на септември.

Георгиева е поискала среща, за да говорят за световните тенденции в икономиката и последствията за България от инфлацията, а не за да си търси нова позиция.

По публикацията работи:

Източник: dnes.bg