снимка: БулфотоЗначително по-ниски ще са температурите днес.Разликата от вчерашния ден

...
снимка: БулфотоЗначително по-ниски ще са температурите днес.Разликата от вчерашния ден
Коментари Харесай

С хладно и дъждовно време изпращаме февруари

снимка: Булфото

Значително по-ниски ще са температурите през днешния ден.

Разликата от вчерашния ден ще са към 10 градуса.

Днес над Западна България облачността ще бъде раздрана, а над останалите региони ще бъде по-често забележителна.  На обособени места в Източна България ще превалява дъжд, преди обяд подправен със сняг. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Температурите ще се намаляват и минималните ще бъдат сред минус 1 и 4 градуса, а оптималните - сред 8 и 13 градуса.

Атмосферното през нощта ще се покачва и ще е доста по-високо от междинното за месеца. През деня ще бъде без основна смяна.

Над Черноморието облачността ще бъде забележителна и тук-там ще превалява дъжд.  Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат 7-9 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над масивите от Централна и Източна България облачността ще бъде забележителна, а над Рила и Пирин - променлива.  На доста места в Стара планина и Родопите ще има превалявания от сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-северозапад и ще продължи да нахлува леден въздух. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 1 градус, на 2000 м - към минус 4 градуса.

В началото на новия месец, със захлаждането, температурите ще се възстановяват.  След краткотрайното скъсване на облачността, от север-североизток тя още веднъж бързо ще се усили и тук-там, основно в североизточната половина от страната, ще превали най-вече дъжд, в планините и планинските региони - слаб сняг. В Дунавската низина в понеделник вятърът краткотрайно ще се обърне от запад-северозапад, само че до вечерта още веднъж ще стане север-североизточен, ще бъде до сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 4 и 9 градуса, в обособени региони в Западна България - до 11-12 градуса. Във вторник със североизточен вятър облачността ще се задържи най-вече забележителна, към вечерта ще стартира да понижава. Температурите ще бъдат без особена смяна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР