Снимка: БулфотоЗимна обстановка в страната. Отворен за движение при зимни

...
Снимка: БулфотоЗимна обстановка в страната. Отворен за движение при зимни
Коментари Харесай

Сняг скова голяма част от страната

Снимка: Булфото

Зимна конюнктура в страната. Отворен за придвижване при зимни условия е Проходът на Републиката. 8 машини почистват и опесъчават пътя от северната страна на прохода, като работата им продължи през цялата нощ, оповестява Българска национална телевизия.

96 машини са в подготвеност да чистят пътищата на територията на област Велико Търново. Камионите над 12 тона наложително би трябвало да се движат с вериги.

Проходът " Шипка " също е пристъпен при зимни условия. Забранено е придвижването на камиони над 12 тона.

Областното пътно ръководство следи ситуацията и обработва настилките против хлъзгавост и замръзване. За повишение сигурността на придвижване, в случай че метеорологичните условия го изискват, е допустимо затваряне на избрани сектори за разчистване и култивиране на настилките.

В Стара Загора е самостоятелен паркинг за камиони, в случай че бъде затворен проходът на Републиката и се постанова да изчакат. Полицията е осигурила спомагателни екипи, които ще работят при въведена краткотрайна организация на придвижването.

Проходът Троян - Карнаре е затворен за придвижване.

Временно придвижването по Автомагистрала " Хемус " на територията на област София е лимитирано за МПС над 12 тона заради снегопочистване и снегонавявания. Шофьорите изчакват на място.

Ограничено е и придвижването на МПС над 12 тона по пътя Хасково-Кърджали през село Мост заради изобилен снеговалеж. Шофьорите изчакват на място. Трафикът се контролира от " Пътна Полиция ".

Временно се лимитира придвижването по пътя Враца-Монтана за камиони над 12 тона заради снегопочистване. За тях е затворен и пътят Белово - Юндола. Осигурен е обходен маршрут.

От Пътната организация приканват водачите да потеглят на път единствено добре готови за зимни условия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР