Снимка: БулфотоВсички партии без БСП в правната комисия на парламента

...
Снимка: БулфотоВсички партии без БСП в правната комисия на парламента
Коментари Харесай

Всички партии без БСП в правната комисия подкрепиха гласуване от карантинираните и настанени в болница

Снимка: Булфото

Всички партии без Българска социалистическа партия в правната комисия на Народното събрание поддържаха на първо четене концепциите на ръководещите да дадат опция на карантинираните и хората в лечебните заведения да гласоподават.

С смяна в Закона за изключителното състояние се задължава ЦИК да одобри правила за организацията и гласоподаване на вота по време на пандемия доникъде на февруари, или 50 дни преди изборния ден.

Българска социалистическа партия упрекна ръководещите, че вменяват на ЦИК несвойствени пълномощия като я задължават да изготви правила за преносимите урни и да подсигурява здравето и живота на хората.Аргументират се, че комисията не е здравен орган.

" Законопроектът е неразбираем, неакуратен и освен че не оказва помощ, а може и да се окаже нездравословен, поставяйки ЦИК в обстановка, която не може да извърши, и оттова, опорочавайки целия развой ", съобщи Крум Зарков.

От ГЕРБ отвърнаха, че като желаят Министерският съвет да провежда изборите, на левицата би трябвало да се подсети, че и по време на комунизма не партията е правила това, а комисия.

" Не беше претрупан управителният орган на Българска социалистическа партия, а централната комисия за този директен избор, апелирам да напомните през всичките тези години кой би трябвало да зададе рамката за осъществяване на всяко едно деяние по време на изборния развой ", сподели Красимир Ципов.

Според " Обединени патриоти " Българска социалистическа партия ще са срещу и в случай че кабинетът провежда изборите.

" На ваше място първото нещо, което ще кажа, е, че изборите са манипулирани и са нечестни. Започвам да си мисля, че за жалост, вие си търсите оправданение за възможна загуба на идните избори ", разяснява Християн Митев.

Движение за права и свободи ще поддържат измененията с леки корекции.

" Считаме, че ограничения би трябвало да има и Народното събрание да одобри тези ограничения ", съобщи Хамид Хамид.

От Българска социалистическа партия на следващия ден ще внесат предложение за промени в Изборния кодекс в посока изчистване на изборните описи от мъртви души и видеонаблюдение при отчитане на резултатите от вота.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР