снимка БулфотоВетото, което България наложи над Македония, е неблагодарен жест.

...
снимка БулфотоВетото, което България наложи над Македония, е неблагодарен жест.
Коментари Харесай

Заев: Ако всички се държат като България ЕС нямаше да съществува. Европейците гледат към бъдещето, а не към миналото

снимка Булфото

Ветото, което България наложи над Македония, е непризнателен жест. Това съобщи за вестник " Wort "  премиерът на районен съд Македония Зоран Заев, съобщи. 

" Вярно, непризнателен жест е, че прилежаща България ни наложи несъгласие през декември 2020 година Основната цел е да се разрешат историческите разлики в тълкуванията сред Скопие и София. Трябва да кажа, че с такова държание Европейски Съюз в никакъв случай нямаше да съществува, европейците гледат към бъдещето, а не към предишното “, изяснява Заев, като добавя, че същият метод би трябвало да бъде признат в разногласието сред Северна Македония и България.

" Но мисля, че към момента можем да намерим решение на българското несъгласие преди юни. Това изисква помощ от останалата част от Европейски Съюз, която също би трябвало да потвърди, че зачита полезностите на Европейски Съюз и че историческите разногласия не би трябвало да бъдат спънка за бъдещето на страната “, прикани македонският министър председател. 

Заев посети през днешния ден Люксембург, където лобира за поддръжка за формалното разкриване на договарянията с Европейски Съюз и превъзмогване на ветото на България.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР