снимка БулфотоВече са заявени парите, нужни за увеличение на заплатите

...
снимка БулфотоВече са заявени парите, нужни за увеличение на заплатите
Коментари Харесай

Христо Терзийски: Вече са заявени парите за увеличение на полицейските заплати

снимка Булфото

Вече са декларирани парите, нужни за нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи с до 30% във финансовото министерство. Това заяви министърът на вътрешните работи  Христо Терзийски, съобщи.

Той напомни, че към този момент са заложени към 54 млн. лева за 10 на 100 нарастване от 1 януари. То ще обхване близо 48 000 индивида.

Следващата седмица ще има нов кръг диалози със синдикатите, сподели още Терзийски.

И през вчерашния ден служителите на реда продължиха щафетния митинг, който стигна до Благоевград, Гоце Делчев и Сандански.

Те упорстваха да бъдат присъединени към над 30-те държавни администрации, работещи на първа линия в битката с COVID-19.

Първоначално имаше единствено предложение за 10% нарастване, което е залегнало в проектобюджета за 2021 година

Това не удовлетворяваше бранша, тъй като е било направено в последния миг.

Терзийски разиска и казуса с нахлуването от страна на ГДБОП на неверен адрес. 

Заради случая са наложени санкции на ръководителя на екипа и на началника на отдела. Още същия ден фамилията, чиято врата беше разрушена, получило опрощение, а също така им била инсталирана нова.

След акцията против групата, упрекнатите са петима, а при обиските на други адреси са открити малко над 18 000 лв., полицейски атрибути и документи за недвижими парцели.

По настоящата тематика - карантината

Към днешна дата, 8.20 ч сутринта, подадени за карантиниране са над 33 хиляди лица, сложени под карантина от здравните управляващи.

Терзийски заключи взаимоотношението сред силовото министерство и здравните управляващи в създалата се епидемиологична конюнктура по отношение на разпространяването на ковид.

Според изнесените от него данни единствено за вчера/29 октомври/са формирани шест досъдебни производства и шест преписки/при наново нарушена карантина,за което следва отчет в съответната прокуратура/. Предупредителните протоколи за неносене на защитна маска единствено за през вчерашния ден са 894.

От началото на пандемията през март т.г. до момента над 310 хиляди души са били сложени под карантина и надлежно една от дейностите на Министерство на вътрешните работи е по какъв начин тези хора извършват наредбата, изясни Терзийски.

След 13 март за нарушение на карантина са формирани над 3108 досъдебни производства, които са докладвани на съответните прокуратури,вече има над 500 постановени присъди, които главно са пробация, условно отнемане от независимост, санкция, има и една-две присъди с дейно отнемане от независимост, означи министърът.

Над 23 хиляди са формираните акта за нарушаване на по-леките здравни разпореждания, главно за неносене на маска. Освен тях се издават и полицейски предизвестия.

След издаването на съответните протоколи за карантина на едно лице, РЗИ-та ги вкарват в информативен масив, който се управлява от тях, по-късно посредством предпазени канали данните постъпват в Министерство на вътрешните работи, където се зарежда една географска осведомителна система и на териториален принцип данните за лицата биват предоставяни на съответните полицейски структури, разказа технологията Христо Терзийски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР