снимка БулфотоВъзможно е след редовните парламентарни избори, които ни очакват

...
снимка БулфотоВъзможно е след редовните парламентарни избори, които ни очакват
Коментари Харесай

Социолог предупреди: Възможно е след изборите да има предсрочен вот

снимка Булфото

Възможно е след постоянните парламентарни избори, които ни чакат тази неделя, да има и предсробен избор. За това предупреди социолога Живко Георгиев.

„ Може да се стигне до държавно управление на малцинството, само че малко доминира опцията да има държавно управление с необятна парламентарна поддръжка, все едно е кои ще са в обединението и кои ще са единствено подкрепящи ", разяснява той пред БНР, само че не изключи опцията 45-ото Народно заседание да не успее до образува ръководство.

Според него няма безапелационно водачество на партийно ниво.

" Голяма част от така наречен водачи, включително и в лидерските партии, са поизчерпани и амортизирани. Има поръчки за нови лица, само че те бяха подтиснати от събитията. Епидемичната обстановка ограничи изявите им. Медийният запас е по-скоро наличен за партиите на властта, а новите планове се оказаха значително изолирани от обществените медии ", сподели той.

Георгиев уточни, че това е повода да не се случат съществени предизборни диспути сред политиците, които са значими за гласоподавателите.

" Това, което можехме да следим по време на акцията, не обрисува еднопосочно това, което ще се случи на изборите ", разяснява той и тогава ще стане ясно дали партиите са намерили контакт с гласоподавателите.
Между 5 и 8 ще са политическите обединения, които ще влязат в идващия парламент, счита той и акцентира, че доста мъчно ще се образува управническа коалиция.

Социологът предвижда изненади в резултатите от вота, в случай че изборната интензивност е над 3 милиона души. Според него към 50% ще е интензивността на 4 април.

" Ще има едни 10-15%, които ще вземат в последния миг решение за кого да гласоподават, само че това не е вест ", посочи той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР