Снимка БулфотоВъв връзка с реформата по отношение на бюрокрацията в

...
Снимка БулфотоВъв връзка с реформата по отношение на бюрокрацията в
Коментари Харесай

Има официално предложение да не се иска свидетелство за съдимост от кандидати за шофьорска книжка

Снимка Булфото

Във връзка с промяната във връзка с бюрокрацията в държавната администрация, която беше задвижена след съвещание на Министерския съвет преди 10 месеца, към този момент има съответно предложение за изменение на шест наредби що се отнася до превоза. То е на стадий " публично разискване ", написа actualno.com.

Съгласно предлагането, няма да се желае удостоверение за съдимост от хора, които желаят да правят избрана транспортна активност - вместо това информацията дали съответният човек е с чисто правосъдно минало ще бъде събирана по длъжностен път, т.е. едно звено на администрацията ще комуникира с друго. Става въпрос за следните положения:

- за изискванията и реда за образование на претендентите за придобиване на дееспособност за ръководство на моторно транспортно средство и изискванията и реда за издаване на позволение за тяхното образование (Наредба № 37 от 2002 г.).

- за изискванията и реда за осъществяване на образование на водачите на коли за транспорт на пасажери и товари и за изискванията и реда за осъществяване на изпитите за придобиване на начална подготовка (Наредба № 41 от 2008 г.).

- за публичен транспорт на пасажери и товари на територията на Република България (Наредба № 33 от 1999 г.)

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР