Снимка: БулфотоВърховна административна прокуратура (ВАП) сезира председателя на Комисията за

...
Снимка: БулфотоВърховна административна прокуратура (ВАП) сезира председателя на Комисията за
Коментари Харесай

Прокуратурата сезира КЕВР да провери за цените на парното

Снимка: Булфото

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) да назначи инспекция, която да откри съблюдават ли се нормативноустановените условия, уреждащи използването на одобрените от Комисията цени на топлинна сила в сходство с изискванията на лицензията /чл.76, ал.4, т.3 от Закона за енергетиката (ЗЕ)/, оповестява Inews.

Разпореждането за инспекция идва откакто във ВАП бе формирана кореспонденция, въз основа на информация в медиите, в която се съдържат данни за значително нарастване на цената за даване на топлоенергия от " Топлофикация София " ЕАД.

В осъществяване на конституционния прерогатив на прокуратурата да следи за съблюдаване на законността, в отбрана на държавния и публичния интерес и на съображение чл.145, ал.1, т.3 oт Закона за правосъдната власт(ЗСВ) ВАП ангажира КЕВР да обясни аргументите, заради които се е стигнало до нерегламентираното нарастване цените на отдаваната топлоенергия от доставчика.

Резултатите от инспекцията следва да се обобщят в отчет, в който да се отразят направените констатации, подхванатите съответни ограничения и дейности за премахване на закононарушенията и последствията от тях, и за санкционирането на отговорните лица, включително постановени административни актове.

Обобщеният отчет би трябвало да бъде възложен на ВАП в къс период.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР