Снимка БулфотоВъншният министър на Русия направи изявление, което ще бъде

...
Снимка БулфотоВъншният министър на Русия направи изявление, което ще бъде
Коментари Харесай

Лавров: Русия е готова да възобнови диалога с НАТО, очакваме отговор на нашето предложение

Снимка Булфото

Външният министър на Русия направи изказване, което ще бъде необятно коментирано отсега нататък в Европа. Русия е подготвена да възобнови разговора с НАТО и чака отговор на нейното предложение. Това заяви на конференция съветският външен министър Сергей Лавров.

Това предава TACC.

„ Ще бъдем подготвени да обновим разговора. Очакваме отговор на доста от нашите оферти, които се преглеждат в Северноатлантическия алианс повече от година, чието приемане може доста да помогне за деескалация на обстановката ", акцентира първият посланик на Москва.

Лавров означи, че взаимоотношението сред Русия и НАТО е съвсем изцяло прекратено след преврата в Украйна през февруари 2014 година

Министърът добави, че разговорът сред Русия и Алианса не би трябвало да е празен диалог. „ Той не би трябвало да се води поради това натовците всякога на съвещания на Съвета Русия-НАТО да вършат едностранчиви изказвания, обвинявайки ни във всички грехове по отношение на украинската рецесия ", уточни Лавров. „ Съветът Русия-НАТО да се концентрира върху въпросите на сигурността, за което е и основан ".

Според министъра Русия от към 2 години не може да получи отговор от НАТО на предлагането за определяне на разстояние сред военните на границата. „ От към 2 години НАТО не преглежда съответните ни оферти, които бяха предадени посредством Генералния щаб на нашите въоръжени сили... Имаше и предложение за координиране на дистанцията за ученията, както и редица други съответни начинания. Не сме получили отговор на нито една от тях ", означи Лавров, написа cross.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР