снимка: БулфотоВалежите продължават и през новата седмица. В понеделник те

...
снимка: БулфотоВалежите продължават и през новата седмица. В понеделник те
Коментари Харесай

Валежи в цялата страна в понеделник

снимка: Булфото

Валежите не престават и през новата седмица. В понеделник те ще са обилни на доста места:

През идващото денонощие, с спирания, преваляванията ще продължат и на доста места ще са обилни. В Северозападна България ще вали най-вече сняг, ще продължи да се натрупва снежна завивка. През нощта, със слаб вятър с южна съставния елемент, в останалата част от страната за малко ще се затопли и в централните и източните региони от Северна България и високите полета на Западна ще вали и дъжд, и сняг и там в обособени региони ще има условия за поледици. В Южна България преваляванията ще са от дъжд. През деня вятърът на всички места ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб и сдържан и с него ще стартира по-трайно захлаждане. Минималните температури ще са от към минус 1° в северозападните региони до 5°-6° в крайните южни; оптималните температури ще са от 0° до 5° в Северна България, в Южна - сред 5° и 10°, в крайните югозападни региони и малко по-високи.

В планините ще остане облачно, мъгливо с превалявания. В Стара планина над към 1400-1600 метра ще вали сняг. До сутринта вятърът на всички места ще е с южна съставния елемент, мощен, краткотрайно и плевел с него температурите в Южна България за малко ще се покачат и там сняг ще вали при по-висока надморска височина. През деня вятърът ще стартира да се ориентира от север-северозапад и ще отслабне, ще стартира намаляване на температурите. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 1°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа най-вече сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР