Снимка БулфотоВаксината на Пфайзер - Байонтех и тази на Модерна

...
Снимка БулфотоВаксината на Пфайзер - Байонтех и тази на Модерна
Коментари Харесай

Пфайзер отхвърля твърденията, че ваксината срещу коронавирус, произвеждана съвместно с Байонтех, е прекалено скъпа

Снимка Булфото

Ваксината на " Пфайзер " - " Байонтех " и тази на " Модерна " излизат най-скъпо на Европейския съюз, стана ясно от данни, изтекли от член на белгийското държавно управление.

" Тази ваксина избавя живота на доста хора и може да помогне на доста страни да се освободят от пандемията, а я продаваме на цената на едно ядене ", съобщи изпълнителният шеф на " Пфайзър " Алберт Бурла в изявление за френския вестник " Лез Еко ", немския " Ханделсблат ", италианския " Кориере каузи сера " и испанския " Ел Мундо ".

В изявлението Алберт Бурла не е удостоверил, само че не е и отрекъл изказванието на българския министър председател, към този момент в оставка, Бойко Борисов, че цената на имунизацията на " Пфайзер " се повишава и че новите контракти се подписват за 19,50 евро за доза.

Шефът на американската фармацевтична компания сподели, че продуктът се продава на разнообразни цени съгласно купувачите. За развити стопански системи като Съединените щати и Европейския съюз имунизациите са по-скъпи. За разрастващи се страни цената е на половина, а за бедните - имунизацията се продава без облага.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР