Снимка БулфотоВ първото си заседание след изборите парламентът прие на

...
Снимка БулфотоВ първото си заседание след изборите парламентът прие на
Коментари Харесай

Спор в парламента: Данъчни промени скараха управляващи и опозиция

Снимка Булфото

В първото си съвещание след изборите Народното събрание одобри на първо четене измененията в закона за корпоративното подоходно облагане. С тях се променят редица данъчни закони, което стана мотив за следващ скандал сред съпротива и ръководещи, заяви Нова тв.

 

Опозицията упрекна ръководещите, че не могат да дават мнения и да разискват съответните промени. Управляващите контраатакуваха и обявиха, че 90% от измененията са наставления, които се вкарват в българското законодателство, а време за отзиви и мнения е имало.

„ Никакви мнения, никакви разисквания, в последния миг. За нас това, да се вършат промени, касаещи бюджета на България и приходите без никакви планове, е изключителна безочливост. ”, съобщи Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

„ Парламентарната група на Движение за права и свободи няма да поддържа пакета данъчни закони. Всичко е насъбрано, в едно, без да имаме опция да обсъждаме по настрана измененията. Вие свеждате парламентарния спор до това, да споделяме от трибуната поддържаме или не поддържаме, причините са изцяло непотребни за вас, тъй че няма и да ви ги дадем. Нашата парламентарна група ще гласоподава „ срещу ”, сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

„ Не съм съгласна с това, че е нямало задоволително време за разискване и за взимане на разнообразни отзиви. Законът е гледан в комисия на 9 октомври, през днешния ден сме 6 ноември. Това е един месец по-късно. Тук, от тази естрада ние не чухме никакви съответни неща, с които сътрудниците не са съгласни ”, уточни Менда Стоянова от ГЕРБ.

Междувременно депутатите гласоподаваха пускане на процедура за избор на нов началник на КПКОНПИ. Това, което е ясно, макар неналичието на разисквания в сяда е, че депутатите ще имат опция в 14-дневен период да излъчат своите претенденти. Новият началник на КПКОНПИ ще бъде този, който завоюва половината от гласовете на депутатите в пленарната зала при гласуването след чуванията.

В сряда двама нови депутати поставиха клетва като депутати -  Руслан Тошев и Мария Цветкова. Тошев заменя Лиляна Павлова от ГЕРБ, а Мария Цветкова от Вътрешна македонска революционна организация е на мястото на Волен Сидеров, който подаде оставка.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР